- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Iată care sunt alimentele cu aproape zero calorii. Când e ideal să le consumi

11 Apr, 18:13 • Cornel Ghimeșan
Alimentele cu aproape zero calorii. Dacă vrei să mănânci, dar în același timp vrei să slăbești, e important să cunoști câteva reguli de bază despre nutriție și alimentele pe care le poți consuma oricând fără restricții.
Iată care sunt alimentele cu aproape zero calorii. Când e ideal să le consumi

Alimentele cu zero calorii reprezintă un mit fiindcă toate au măcar un număr cât de mic de calorii. Totuși, există opțiuni care au un conținut scăzut de calorii astfel că organismul consumă aproape la fel de multă energie pentru a le digera.

Citește și Fructele românești au preț dublu. Gerul din martie și aprilie au distrus livezile din toată țara

Iată care sunt alimentele cu aproape zero calorii

  • Țelină apio
  • Castraveți
  • Salată verde
  • Spanac crud
  • Varză albă și roșie
  • Conopidă
  • Broccoli
  • Sparanghel
  • Dovlecei
  • Ardei gras (roșu, galben, verde)
  • Ridichi
  • Ciuperci champignon crude
  • Roșii cherry
  • Ceapă verde

Ierburi aromatice și frunze verzi:

  • Pătrunjel
  • Mărar
  • Leuștean
  • Rucola
  • Busuioc proaspăt
  • Coriandru verde
  • Năsturel (watercress).

Citește și Ciorbă de spanac, rețeta vedetă a acestui post

Fructe cu conținut caloric foarte mic (în cantități mici):

  • Lămâie și lime (pentru apă infuzată, salate)
  • Grepfrut (1/2 = 40 kcal)
  • Căpșune (30 kcal/100 g)
  • Zmeură (40 kcal/100 g)
  • Pepene galben (35 kcal/100 g)

Băuturi cu zero calorii (dacă sunt fără zahăr):

  • Apă plată / minerală
  • Ceai verde, negru sau de plante (fără miere/zahăr)
  • Cafea neagră simplă
  • Apă infuzată cu fructe (castravete, lămâie, mentă).

Alimentele enumerate mai sus sunt bogate în apă și fibre, au digestie lentă și consumă energie în timpul metabolizării. Sunt ideal de consumat în perioadele de dietă, când vrei să slăbești, însă nu poți trăi doar din ele fiindcă nu oferă toți nutrienții de care are nevoie organismul.

Deficitul caloric este cheia oricărui proces de slăbire. Indiferent de dietă, toate funcționează doar dacă există un deficit caloric. Fiecare persoană are un necesar zilnic de calorii (numit TDEE – Total Daily Energy Expenditure), care depinde de vârstă, greutate, înălțime, nivel de activitate, metabolismul individual. Dacă mănânci mai puțin decât acest necesar, corpul tău va începe să folosească rezervele de grăsime pentru energie. Asta înseamnă… slăbit.

Un deficit moderat de 300–500 kcal pe zi este ideal. Permite o scădere în greutate lentă, dar sustenabilă (0.5 kg/săptămână), nu dă peste cap metabolismul și nu te face să te simți lipsit de energie.

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult