- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Imagini de neratat! Cu cât se vinde o vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean, situată în centrul Capitalei

29 Apr, 13:10 • Constantin Cristina
Vila monument istoric tip Art Deco, tipică Jazz Age-ului bucureștean, se vinde cu peste jumătate de milion de euro. Cum arată locuința din centrul Capitalei.
Imagini de neratat! Cu cât se vinde o vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean, situată în centrul Capitalei

Vila impresionantă aflată în centrul Capitalei, mai exact pe Bulevardul Regina Maria, se vinde cu 660.000 de euro pe platforma de imobiliare Storia.ro., potrivit wall-street.ro.

Vezi și: Atenție, români! Vești bune pentru cine vrea să facă modificări la apartamentele în care locuiesc. Ce acte nu vor mai fi necesare

Cu cât se vinde o vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean

Locuința de tip Art Deco, a fost construită în 1929, în perioada interbelică când piața imobiliară a avut succes. Vila este tipică Jazz Age-ului, cu o construcție solidă cu structură în formă de „Y”, având autorizația de ridicare eliberată de Primăria sectorului 3 Albastru din București.

Pe locul ocupat azi de imobil, în 1911 erau trei parcele înguste, proprietari fiind Ioan Ionescu, Ioan Nedelcovici și un preot anonim. Spre bulevard erau dependințele din fundul curții, căci casele fuseseră construite cu intrarea din Str. Egalităței (azi Poiana Florilor), stradă tăiată oblic de bulevardul proaspăt trasat.

Vila are dublă deschidere: 15 metri liniari la bulevard și 16 metri liniari la stradă secundară, mai precis Strada Gladiolelor. În 1911, această stradă se numea, în 1911, „Strada Libertăței”. Pe acea vreme, se prefera construcția pe verticală, deoarece Capitala a devenit un magnet pentru populația din regatul proaspăt unit.

vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean
vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean

Mai mult, în anii ’20, Bucureștiul era pe cele mai înainte culmi în dezvoltarea imobiliară. Primii proprietari identificați ai clădirii sunt Pănescu Constantin și Aurica care îl deținuseră prin cumpărare din 1967, pe când bulevardul se chema „George Coșbuc”.

La acest moment, vila este înconjurată de monumente istorice și de clădiri elegante. Geometria locuinței conferă o anumită eleganță, încadrându-se în stilul Art Deco timpuriu.

Friza decorativă cu elemente vegetale stilizate geometric, bovindoul dreptunghiular, ferestrele separate prin montanți, medalioanele pătrate cu reliefuri vegetale, marchizele dreptunghiulare cu feronerie geometrică ce străjuiesc ușile gemene, jocul de volume și registrul de colț al construcției îi conferă clădirii o valoare estetică aparte.

vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean
vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean

De asemenea, vila este împărțită pe demisol, parter, etaj și mansardă. La interior se păstrează arcadele de trecere dintre camere, parchetul original și ușile originale cu cristal, iar accesul circular dintre camere conferă o spațialitate inedită. Demisolul are o intrare separată, cu o scară separată. Parterul, etajul și mansarda oferă spațiu generos pentru locuit.

vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean
vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean

Parterul și etajul au vestibul, living, două dormitoare, bucătărie, baie, plus anexe. Suprafața pe care se întinde casa este de 135 mp. Structura de rezistență a construcției este din zidărie de cărămidă, planșeele fiind de beton.

Vila beneficiază și o curte de 100 mp, care include spațiu verde, loc de parcare și un garaj. Garajul este din cărămidă, acest lucru însemna pe acea vreme că comanditarul era înstărit, reprezenta un lux pentru anii ’20.

Alte articole: Plantele care îți protejează grădina de șoareci și rozătoare. Tu știai de aceste soluții naturale?