- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Plantele care îți protejează grădina de șoareci și rozătoare. Tu știai de aceste soluții naturale?

23 Apr, 22:11 • Toma Anca
Plantele care îți protejează grădina de șoareci și rozătoare. Dacă nu vrei să aplezi la diverse soluții toxice care există în comerț, să știi că este și variante naturale. Nu trebuie decât să faci rost de aceste plante, iar rezultatele vor fi uimitoare.
Plantele care îți protejează grădina de șoareci și rozătoare. Tu știai de aceste soluții naturale?

Plantele care îți protejează grădina de șoareci și rozătoare. Una dintre ele pe care rozătoarele o urăsc și care te scapă instant de ele este narcisa. Și nu, nu florile te scapă de șoareci, ci bulbul. Astfel, dacă vrei o grădină fără rozătoare, pune bulbi de narcise mai peste tot.

Și socul e de mare ajutor în lupta pentru rozătoare. Această plantă este folosită pentru beneficiile sale, datorită mirosului, șoarecii vor sta la distanță. Adaugă câteva crenguțe de soc prin grădina ta, ca să o ții mereu curată.

Citește și: Verdețurile de primăvară care sunt la mare căutare! În mai multe zone din țară, oamenii s-au întrecut la culesul plantelor cu proprietăți miraculoase

Plantele care îți protejează grădina de șoareci și rozătoare

Și mușețelul te scapă de rozătoare într-un mod simplu. Nu trebuie decât să împrăștiați florile în găurile de șoarece sau prin curte. La rândul lui, coriandrul are beneficii similare. El trebuie semănat în locurile unde rozătoarele apar cel mai des. De asemenea, dacă nu vrei să îl plantezi, atunci poți să pui crenguțe pe trunchiurile copacilor sau prin diferite părți ale grădinii tale.

Și menta îți poate fi de mare ajutor. Iar pe lângă faptul că rozătoarele urăsc mirosul acestei plante, aceasta te scapă și de țânțari, molii, dar și furnici.

Sulfina albă este de asemenea una dintre acele plante cu un miros puternic. Ea trebuie plantată lângă răsaduri. Astfel, scapi de grija că rozătoarele ți-ar putea ataca recolta.

Iar dacă niciuna dintre plantele menționate anterior nu te-a convins, atunci poți apela la pelin. Toate rozătoarele îl urăsc din acuza mirosului său înțepător. Mai mult de atât, spre deosebire de alte plante, pelinul are o aromă destul de amară. Nu trebuie decât să îl plantezi în grădină, iar recolta ta va fi protejată și de altfel va putea fi și una bogată.

La ce distanţă se plantează pomii faţă de gardul vecinului

Românii care locuiesc la casă au, cu siguranţă, pomi fructiferi sau arbuşti decorativi în curte sau în livadă. Sădirea acestora, mai cu seamă a celor care sunt plantaţi aproape de linia de hotar, se face la o anumită distanţă faţă de gardul vecinului. Concret, un pom nu poate fi sădit la mai puţin de 2 metri de gardul vecinului, potrivit art. 613 din Codul Civil.

Există, însă, câteva excepții: copacii care nu sunt mai înalţi de 2 metri, plantațiile și gardurile vii pot fi puse fără să fie respectată distanţa de 2 m faţă de gardul vecinului.

În cazul în care distanţa de 2 metri nu este respectă, proprietarul vecin are drepul să ceară scoaterea sau tăierea la înălţimea cuvenită a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii. Eventualele costuri ale acestor acţiuni vor fi suportate de proprietarul fondului pe care acestea sunt ridicate.

De asemenea, şi vecinul are dreptul să taie rădăcinile sau ramurile pomilor din curtea vecină dacă acestea se întind pe proprietatea sa. Totodată, are şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său, mai precizează legea.

Tags: