- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Imagini incredibile! Alimente expirate și gândaci la ordinea zilei în piețele din Capitală. ANPC a aplicat amenzi de peste sute de mii de lei

12 Apr, 18:45 • Constantin Cristina
Alimente expirate și ținute printre gândacii care mișună prin piețele din Capitală este la ordinea zilei. ANPC a dat amenzi de sute de mii de lei, în urma controalelor în care au găsit mai multe nereguli.
Imagini incredibile! Alimente expirate și gândaci la ordinea zilei în piețele din Capitală. ANPC a aplicat amenzi de peste sute de mii de lei

Piețele din București sunt din ce în ce mai de neîncredere. ANPC a aplicat amenzi în valoare de sute de mii de lei, după ce inspectorii au făcut verificări și au găsit nenumărate nereguli grave, a informat antena 3 CNN.

Citește și: ANPC, control masiv în Piața Rahova din București! Inspectorii au aplicat sancțiuni severe

Alimente expirate și gândaci la ordinea zilei în piețele din Capitală

Marți, 11 aprilie, s-au efectuat 134 de acțiuni de control de către comisarii din cadrul CRPCR București-Ilfov, CRPCR Sud Muntenia, pentru a vedea dacă se respectă prevederile legale din domeniul legislației protecției consumatorilor la societățile comerciale aflate în Piața Crângași și Piața Drumul Taberei, Moghioroș. Inspectorii au descoperit produse expirate, mâncare ținută pe jos printre gândaci, mizerie și multe alte nereguli.

„Au fost întocmite 99 de procese-verbale de constatare a contravenţiei, prin care s-au aplicat amenzi in cuantum de 823.000 de lei, şi 40 de avertismente, fiind emise 35 de invitaţii. De asemenea, au fost oprite de la comercializare produse în valoare totală de 83.890,89 lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 25 de operatori economici”, a transmis ANPC.

alimente expirate ținute printre gândaci în piețe
alimente expirate ținute printre gândaci în piețe

Comisarii au găsit în urma controalelor că se vindeau produse ambalate fără elemente de identificare, ouă fără marcaj, marfa era expusă în mod neigienic, preparate din carne fără autorizaţie sanitar-veterinară, peşte congelat fără etichete sau ciorbe păstrate la frigider la o temperatură de 3 grade, contrar OMS 976/1998 care prevede că produsele culinare finite se păstrează la o temperatura de +60.

Printre neregulile constatate s-au numărat şi lipsa verificării metrologice, lipsa informaţiilor pe produse, lipsa documentelor pentru marfă, vitrine frigorifice neigienizate, chiar cu acumulări de praf şi lichid, culturi de mucegai şi insecte moarte, paviment deteriorat, tavan cu infiltraţii, cuptoare şi ustensile murdare ori neconforme.

De asemenea, unui operator economic i s-a închis magazinul temporar până la șase luni, iar Administraţia Pieţei Crângaşi a fost amendată cu 10.000 de lei pentru condițiile igienico-sanitare .

Alte articole: Alertă alimentară la Metro! ANPC a descoperit nereguli grave. Ce au găsit inspectorii în pungile cu carne