- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă alimentară la Metro! ANPC a descoperit nereguli grave. Ce au găsit inspectorii în pungile cu carne

07 Apr, 18:29 • Lupu Alexandra
O alertă alimentară a fost emisă în România, după ce inspectorii ANPC au mers în control la un magazin Metro din sectorul 4 al Capitalei. Iată ce au găsit reprezentanții și care au fost sancțiunile aplicate companiei.
Alertă alimentară la Metro! ANPC a descoperit nereguli grave. Ce au găsit inspectorii în pungile cu carne

Informația momentului pentru români! A fost emisă o alertă alimentară, după ce ANPC a mers în control la unul din magazinele Metro din sectorul 4 din Capitală, relatează impact.ro.

Ce au descoperit inspectorii ANPC la Metro

ANPC a făcut un control la unul din magazinele Metro din sectorul 4 din Capitală. Inspectorii au descoperit nereguli grave la nivelul mai multor produse, inclusiv la pungile de carne. Drept urmare, au fost aplicate mai multe sancțiuni.

Reprezentanții ANPC au aplicat amenzi contravenționale de peste 125.000 lei, dar mai ales, au solicitat oprirea definitivă a comercializării produselor alimentare care au fost găsite neconforme. Mai mult decât atât, inspectorii au propus emiterea unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.

ANPC a transmis mai multe informații în acest sens, prin care confirmă că au fost găsite cantități mai mari de lichid sangvin în pungile de carne. Acest lucru înseamnă că oamenii plăteau pentru sânge în loc de carne. În plus, inspectorii au mai descoperit că greutatea produsului nu corespundea cu realitatea.

Vezi și: Alertă alimentară! 13 mărci au pus la vânzare ulei de măsline cu efect dăunător pentru sănătatea omului

Horia Constantinescu a dat declarații în acest sens. Președintele ANPC a subliniat că nu înțelege de ce unii operatori economici au impresia greșită că regulile nu se aplică pentru toată lumea. Mai departe, oficialului i se pare o bătaie de joc că unii consumatori sunt obligați să cumpere „zeamă la preț de carne”. Președintele a precizat că acțiunile ANPC nu se vor opri de acum încolo, indiferent de context.

Metro
Metro

„M-am întrebat întotdeauna de ce unele acte normative, cu impact la nivel european, par facultative pentru unii operatori economici ce își desfășoară activitatea pe teritoriul României.

Încă o dată se dovedește că avem de dus o luptă permanentă cu fărădelegea, indiferent de dimensiunea financiară a companiilor. A cumpăra zeamă la preț de carne mi se pare o bătaie de joc și aș vrea să cred că nu numai mie.

Din nou se dovedește că există o oca pentru producătorii români și alta pentru cei din străinătate. Acțiunile noastre nu se vor opri indiferent de intențiile unora și altora”, declară Horia Constantinescu.

Depozitul Metro din Ștefănești a fost tras la răspundere de către reprezentanți în urma acestui control, fiind furnizorul magazinului din Capitală. Inspectorii au extins activitatea și la locația respectivă, acolo unde au descoperit mai multe nereguli, în mod special la carnea de vită importată din Irlanda, Germania, Argentina și Australia. Reprezentanții au găsit mai multe produse expirate, care urmau să fie comercializate, dar și fructe și legume care prezentau modificări organoleptice de aspect, consistență și culoare, dar și zone cu mucegai și lovituri.

Citește și: Câți bani câștigă angajații Metro în 2023. Pe lângă salariu mai primesc bonusuri și tichete de masă