- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

INCREDIBIL! Cât de mult suferă românii. Berea de pe litoral, la prețuri colosale în Mamaia

22 Jun, 21:15 • Constantin Cristina
Prețurile au luat-o razna de la o vreme! Iată câți bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru o bere în Mamaia.
INCREDIBIL! Cât de mult suferă românii. Berea de pe litoral, la prețuri colosale în Mamaia

Românii suferă din cauza prețurilor extravagante, în special tarifele colosale pe care le are berea pe litoralul românesc, a relatat gandul.ro.

Vezi și: Cât a ajuns să coste o porție de hamsii cu mămăliguță în Mamaia. Prețuri exorbitante pe litoralul românesc

Odată ce începerea sezonului estival 2023, comercianții de pe litoral au profitat de îmbulzeala turiștilor și au mărit prețurile băuturilor, în special al berii, iar notele de plată au crescut semnificativ.

INCREDIBIL! Cât de mult suferă românii. Berea de pe litoral, la prețuri colosale în Mamaia

Astfel, o bere „fără pretenții” la pahar (draught) la o terasă situată în zona centrala, lângă telegondola din Mamaia, a ajuns să coste 14 lei (heineken), respectiv 19 lei (edelweiss).

preț bere
preț bere

Așa că, prețurile colosale îi fac pe turiști să ia decizia de a pleca în alte stațiuni, Mamaia fiind considerată stațiunea de lux de pe întreg litoralul românesc. Anul acesta, din cauza prețurilor uriașe, șezlongurile sunt goale, iar managerii teraselor din stațiune se plâng că au prea puțini clienți. Patronii din Mamaia se așteptau ca turiștii să dea năvală, mai ales că vremea potrivită de mare a venit, însă planurile le-au fost date peste cap.

Turiștii au început să ocolească cât se poate de mult stațiunea, dar nu doar din cauza prețurilor și din cauza plajelor extinse al căror nisip fin a dispărut.

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa ori a servi o cafea la un restaurant.

Cât costă o porție de cartofi prăjiți

La un restaurant normal din Eforie Nord o porție de cartofi prăjiți costă 50 de lei. Litoralul se pregătește să primească sute de mii de turiști, astfel că terasele au fost deja deschise. Comercianții așteaptă se dea marea lovitură, iar din acest motiv clienții sunt din ce în ce mai nemulţumiți. Unul dintre ei a plătit 97 de lei pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați. Pe lângă prețul exorbitant, pe bonul fiscal erau trecute un kg de cartofi și jumătate de kilogram de cârnați, fără ceafa de porc, dar și cantități total diferite față de ce a primit clientul. Bonul ciudat a fost eliberat de Restaurantul Ardelenesc, din Eforie Nord.

Alte articole: La un restaurant normal din Eforie Nord o porție de cartofi prăjiţi costă 50 de lei. Prima explicaţie a patroanei: „O greşeală!”