- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste o porție de hamsii cu mămăliguță în Mamaia. Prețuri exorbitante pe litoralul românesc

21 Jun, 21:44 • Cornel Ghimeșan
Tot mai puțini români pleacă în vacanță pe litoralul românesc, comparativ cu anul trecut. Nu mai e aglomerație ca pe timpuri în stațiunile de la mare din cauza prețurilor scandaloase pe care românii sunt nevoiți să le plătească.
Cât a ajuns să coste o porție de hamsii cu mămăliguță în Mamaia. Prețuri exorbitante pe litoralul românesc

Cât a ajuns să coste o porție de hamsii cu mămăliguță în Mamaia. Mulți români preferă să-și petreacă vacanța de vară în destinații precum Grecia, Bulgaria sau Turcia, raportul calitate-preț fiind mult mai bun. Asta în timp ce hotelierii români și patronii de restaurante încearcă să îi lase pe români cu buzunarele goale.

Citește și Cât câștigă chelnerii din Mamaia Nord. Bacșișul poate ajunge până la 2000 de euro

Cât a ajuns să coste o porție de hamsii cu mămăliguță în Mamaia

Recent, un român și-a povestit experiența proastă din Mamaia. A dat pe o porție de hamsii (de 200 de grame) cu mămăliguță nu mai puțin de 46,5 lei. Pe lângă mâncare, se adaugă și o bătură sau chiar mai mute, astfel suma totală ajunge să fie și mai mare. O porție de sturion cu mămăliguță costă 90 de lei la un restaurant din Mamaia, iar steak de ton roșu cu sos de creveți costă nu mai puțin de 100 de lei.

cat costa o portie de hamsie cu mamaliguta in mamaia

Cât a plătit un român pe o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord

Nici în Eforie Nord lucrurile nu stau altfel. Spre exemplu, un român a trebuit să plătească pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați 97 de lei. Pe lângă prețul exorbitant, bonul fiscal eliberat părea făcut în ”dorul lelii”, pe acesta fiind trecut un kg de cartofi și jumătate de kilogram de cârnați, fără ceafa de porc, dar și cantități total diferite față de ce a primit clientul.

Cât costă un șezlong pe litoralul românesc

În Vama Veche, stațiunea preferată a tinerilor, au crescut mult prețurile, fiind comparabile cu cele din Mamaia Nord. Un șezlong în Vamă, în weekend, costă 60 de lei. Unele plajele oferă șezlong și cu 50 de lei.

Citește și Stațiunea Mamaia, din nou preferata românilor! Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele din Mamaia

În Mamaia Nord, administratorii de plaje pare că au decis să lase prețurile mai jos, după marele val de opinii ostile, cu privire la tarifele nejustificate din ultimii ani. Astfel, tariful unui șezlong de închiriat pentru o zi de plajă variază între 30 și 50 de lei.

În Costinești, un șezlong de închiriat pentru o zi în weekend, în zona Obeliscului, costă 30 de lei. Destinația de vacanță are un mare potențial, dar de ani de zile este neglijată. Multe hoteluri au fost abandonate. Arată ca niște ruine. Pe plajele din Constanța, șezlongul costă 35 de lei pe zi.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult