Nu ai nevoie de experiență în bucătărie să faci o omletă delicioasă. Pentru o variantă cât mai simplă ai mevoie doar de câteva ouă și puțin ulei în care să se prăjească. Dar dacă dorești ceva mai complex și mai sățios, cât și mai gustos, există câteva trucuri care pot transforma complet omleta.
Ingredientele folosite sunt extrem de importante. Unul dintre acestea îi poate modifica textura și gustul complet, iar cu ajutorul lui mâncarea va ieși mult mai bună. Este vorba chiar despre lapte.
Citește și: Nicolai Tand cucerește gurmanzii cu un șnițel vienez perfect și un sos Béarnaise fin
Atunci când bateți ouăle, bucătarii cu experiență recomandă să fie adăugat două linguri de lapte în compoziție. Astfel, preparatul va avea o textură mult mai densă și mai plăcută, iar gustul va fi unul mai intens.
Mai mult, ar fi de preferat ca omleta să nu fie prăjită în ulei, ci în unt. Nu numai că va fi mai bună, dar va avea o textură mai plăcută și mai apetisantă.
Un alt detaliu important atunci când vine vorba despre omletă ține de proporția în care veți folosi alte ingrediente. De multe ori, mai ales dacă ne este foame, putem fi tentați să punem prea multă brânză, carne, sau chiar și legume. Însă, acest lucru nu este deloc indicat, arată click.ro.
Dacă folosim prea multe ingrediente, textura va avea de suferit, iar la final de abia se va mai simți gustul de ou din omletă.
Citește și: Prima geantă Birkin de la Hermès va fi scoasă la licitaţie la Paris, pe 10 iulie