- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ion Iliescu va fi înmormântat alături de unii lideri comuniști. Iată care va fi locul de veci al fostului președinte al României

25 Oct, 12:23 • Fundeanu Madalina
Ion Iliescu, fostul președinte al României, și-a ales locul în care va fi înmormântat. Este vorba despre un cimitir din București cunoscut datorită personalităților comuniste care au fost înhumate aici de-a lungul vremii.
Ion Iliescu va fi înmormântat alături de unii lideri comuniști. Iată care va fi locul de veci al fostului președinte al României

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, în vârstă de 93 de ani şi-a ales locul în care dorește să fie înmormântat. Este vorba despre un cimitir din București, bine cunoscut atât pentru istoria sa, cât și pentru personalitățile comuniste care au fost înhumate aici de-a lungul timpului, scriu cei de la mediaflux.ro.

Unde va fi înmormântat Ion Iliescu

Ion Iliescu a decis că va fi îngropat într-un cimitir creștin ortodox alături de familia sa, mai exact în Cimitirul Sfânta Vineri localizat în București, acolo unde deține un cavou din marmură neagră realizat cu mai multă vreme în urmă.

De asemenea, acum câțiva ani, în același loc a fost îngropată și Maria Șerbănescu, cumnata lui Ion Iliescu și sora soției fostului președinte, Nina Iliescu, conform sursei citate.

Locul de veci al lui Ion Iliescu
Locul de veci al lui Ion Iliescu

Te-ar putea interesa și: Ar putea fi finalul lui Ion Iliescu! Fostul președinte are grave probleme de sănătate

Ion Iliescu a solicitat ca locul unde este scris numele său și al soției de pe cruce să fie acoperit cu o altă placă de marmură pentru a sta ascuns. Timp de mai mulți ani acesta era acoperit doar de o folie de plastic care era dată de multă lume jos, destul de frecvent, motiv pentru care fostul președinte a luat această decizie pentru a nu mai atrage atenția asupra locului de veci din acest cimitir.

Locul unde se poziționează astăzi Cimitirul Sfânta Vineri a aparținut familiei Golescu-Grant, care au fost mari boieri cu merite în modernizarea României și, mai ales, filantropi.

Effingham Grant, fondatorul familiei, diplomat, om de afaceri și filantrop, născut în Marea Britanie și stabilit ulterior în România, este fratele Mariei Rosett, care se stabilește și ea la București. El este cel care a donat terenul cimitirului încă de la 1870, fiind considerat ctitorul acestui loc.

Printre personalitățile de mare renume din acest cimitir faimos se numără actorul-regizor-profesor C .Nottara, celebrul tenor Leonard, născut în Giulești, arhitectul Em. Budișteanu, cunoscuta artistă Maria Lătărețu, Toni și Lucia Sturdza Bulandra și alții. Tot aici erau înmormântați și liderii comuniști ai vremii, spun sursele.

Vezi mai multe știri: Alina Gorghiu critică dur eforturile lui Ion Iliescu. „Institutul Revoluţiei rămâne un eşec al ultimilor ani din România”