- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alina Gorghiu critică dur eforturile lui Ion Iliescu. „Institutul Revoluţiei rămâne un eşec al ultimilor ani din România”

06 Feb, 15:35 • Bumbeneci Diana
Alina Gorghiu a avut o nouă reacție publică cu privire la Ion Iliescu. Aceasta reacționează dur în legătură cu Revoluția din 1989.
Alina Gorghiu critică dur eforturile lui Ion Iliescu. „Institutul Revoluţiei rămâne un eşec al ultimilor ani din România”

Preşedintele interimar al Senatului, senatorul PNL Alina Gorghiu, a făcut declarații tranșante despre Institutul Revoluţiei Române din decembrie 1989. Liberalul susține că institutul rămâne un eşec al ultimilor ani din România şi că, din nefericire, acest institut a produs „doar ceaţă sau mai multă ceaţă de-a lungul timpului, în loc să lămurească lucrurile”.

Alina Gorghiu atacă dur Institutul lui Ion Iliescu

„Nu ştiu de ce îşi fac aceste schimbări. Din punctul meu de vedere, Institutul Revoluţiei rămâne un eşec al ultimilor ani din România. Am şi semnat la un moment dat un proiect de lege, a trecut de Senat, de desfiinţare a acestui proiect, e la Cameră undeva”, a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Ea a precizat că, ”din nefericire, acest institut a produs doar ceaţă sau mai multă ceaţă de-a lungul timpului, în loc să lămurească lucrurile”.

„Dânşii au făcut, conform legilor de organizare, modificările pe care le-au considerat necesare. Pe noi doar ne informează, ne-au informat de nişte schimbări, uitând să ataşeze CV-urile celor pe care i-au propus în funcţie. Secretariatul General va depune diligenţă să le ceară şi sper că săptămâna viitoare vom avea aceste CV-uri, dar repet, noi nu avem niciun fel de competenţă să le cerem nişte schimbări, să facă alte schimbări”, a explicat Gorghiu.

Aceasta susține că nu poate să se abțină din a remarca public că se reglează conturi. „Nu pot să nu remarc public că acolo se reglează conturi, în loc să se limpezească istoria Revoluţiei”.

În acest context, liderul senatorilor USR Radu Mihail a făcut apel la partide pentru a vota proiectul de lege blocat la Camera Deputaţilor privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din decembrie 1989. Acesta din urmă a adăugat că are semnale de la liberali că vrea să rezolve această problemă.

Ai mai putea citi: Situație alarmantă în București. Sunt 1,7 milioane de locuitori și 1 milion de locuințe. Viceprimarul Capitalei: „Opriți jaful!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult