- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ion Țiriac și-a pierdut toți banii! Pe mâna cui a ajuns averea bogătașului român în valoare de 2,1 miliarde de USD

14 Mar, 21:28 • Alexe Raluca
Ion Țiriac a șocat pe toată lumea cu ultima sa declarație potrivit căreia și-a donat întreaga avere estimată la miliarde de dolari. Bogătașul român a renunțat la toți banii agonisiți de-a lungul vieții pentru o cauză nobilă.
Ion Țiriac și-a pierdut toți banii! Pe mâna cui a ajuns averea bogătașului român în valoare de 2,1 miliarde de USD

Ion Țiriac a surprins pe mulți prin declarația recentă în care a afirmat că și-a donat întreaga avere. Unul dintre cei mai vizibili miliardari ai lumii, fostul sportiv şi-a dedicat o mare parte din cariera sa pentru construirea unei averi impresionante la care acum renunță fără ezitare.

Citește și: Ion Țiriac, declarații fără precedent. Cum și-a câștigat magnatul primii bani

Ion Țiriac și-a donat întreaga avere

Ion Ţiriac a recunoscut că nu mai are niciun ban. Într-un interviu recent, miliardarul român a mărturisit că momentul în care s-a simțit cu adevărat bogat a fost atunci când a fost în stare să ignore prețurile la restaurant. După ani întregi în care a atras atenția cu investițiile sale impresionante și cu proiectele îndrăznețe, fostul tenismen a anunțat că și-a direcționat întreaga avere către Fundația Ion Țiriac, cu un simț al împlinirii și al dăruirii.

„V-am spus, am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota. Nu sunt bogat, am dat totul Fundației și cu plăcere. Și ce fac eu astăzi fac numai că am avut mai mult noroc decât alții”, a declarat Ion Țiriac pentru GSP.

Fundația Ion Țiriac devine beneficiara principală a generozității bogătașului. Potrivit informațiilor publicate de Forbes, Ion Țiriac a acumulat o avere considerabilă de aproximativ 2,1 miliarde de dolari, iar acum acești bani vor fi canalizați către proiectele sociale și de mediu ale fundației. De-a lungul anilor, Fundația Ion Țiriac a susținut o varietate de inițiative caritabile și ecologice, inclusiv cămine pentru copii, azile de bătrâni, susținere pentru sportivi, educație, sănătate și acțiuni de mediu.

În lumina acestei decizii radicale, Ion Țiriac reconfirmă angajamentul său față de cauzele umanitare. Cu o promisiune de a continua să direcționeze o parte semnificativă din profitul fundației către caritate și sprijin social, acesta demonstrează că generozitatea și responsabilitatea socială rămân elemente centrale ale filozofiei sale de viață.

„Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25% din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia”, a mai declarat Ion Țiriac.

Citește și: Ion Ţiriac fuge de investiţii în fotbal, dar se bate „cu morile de vânt” pentru o polivalentă de 10.000 de locuri