- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ion Țiriac, declarații fără precedent. Cum și-a câștigat magnatul primii bani

07 Feb, 11:25 • Bumbeneci Diana
Cum şi-a câştigat Ion Ţiriac primii bani. Mărturia uluitoare a magnatului care a ajuns rapid în primele locuri ale topului celor mai bogați români.
Ion Țiriac, declarații fără precedent. Cum și-a câștigat magnatul primii bani

Pentru că este unul dintre cei mai bogați oameni din România, multe persoane s-au întrebat adesea cum şi-a câştigat Ion Ţiriac primii bani. Mărturia uluitoare  fără precedent a magnatului i-a uimit pe cei care nu îl cunoșteau. Al doilea cel mai bogat român s-a decis să dea cărţile pe faţă şi să vorbească despre pasul vieţii.

Cum și-a câștigat Ion Țiriac primii bani

Ion Ţiriac a recunoscut. S-a apucat de tenis din greșeală și așa a ajuns o legendă a sportului din România. Acest lucru în condițiile în care la nivel de juniori a ales un alt sport.

Când avea doar 15 ani, Ion Țiriac a avut șansa de a juca un meci cu un stomatolog căruia nu i-a venit partenerul la meci. Țiriac a mărturisit că nici măcar nu știa să țină în mână într-un mod corect racheta de tenis.

Poți citi și: TOP 10 cei mai bogați români! Frații Dedeman, Daniel Dines și Ion Țiriac conduc clasamentul în 2023

Ion Țiriac în mai 1973, UkFoto arhivă:Getty Images
Ion Țiriac în mai 1973, Uk Foto arhivă:Getty Images

„M-am apucat de tenis din greșeală. Eram un foarte bun junior la tenis de masă. Eram la Brașov, la faimosul club de sub Tâmpa, unde erau cele patru terenuri de tenis erau și acele două mese de tenis de masă.

În fiecare zi băteam mingea, dar era mult mai ieftin, și eram foarte bun la treaba asta. Veneau boierii dimineața, înainte să meargă la serviciu, să joace tenis de masă de la 6 la 7 dimineața.

Am început să adun mingile și țin minte, în 5 mai 1955 – eram bătrân, aveam 15 ani, munceam la Steagul Roșu, jucam hochei în fiecare sezon – și nu îi venise partenerul unui dentist. Strângeam mingile și i-am cerut racheta. Am luat-o și am început s-o țin de jumătate, pentru că nu știam s-o țin. Am dat, iar domnul m-a întrebat de când joc tenis. De acum cinci minute, i-am răspuns”, a spus Țiriac, conform sport.ro.

Renumitul jucător și-a adus aminte că era un om foarte activ și implicat în viața sportivă. Adversarul său inedit nu avea nicio șansă.

Hai să jucăm un set, mi-a zis. Eu eram iepuraș. Cum să joci un set cu mine? Eu fugeam până la Predeal ca să-mi iau lucruri și să vin înapoi. Nu avea cum să-mi facă punct mie.

S-a supărat și m-a chemat înapoi a doua zi. Și a treia zi, și a patra zi, până când m-a văzut antrenorul echipei de la Steagul Roșu, care era în prima divizie. Atunci, tenisul avea în fiecare oraș echipe, repartizate în divizii.

Și echipele aveau nevoie de câte un junior per echipă. Pe mine tare mă interesa slujba, terminasem școala din obligație, eram susținător de familie, iar din mai până în septembrie, când am ajuns în semifinala campionatului național… așa am început, din întâmplare, pentru că eu eram jucător de tenis de masă”, a completat Țiriac.

Ai mai putea citi: Ion Țiriac, sfat de 100 de milioane de euro pentru Simona Halep. Ce trebuie să facă acum fosta campioană

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult