- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Lovitură de proporții pentru Adidas. Compania pierde milioane de euro. Acțiunile se prăbușesc văzând cu ochiul

10 Feb, 21:07 • Polojan Tudor
Compania Adidas se pregătește de o criză fără precedent. Acțiunile au scăzut cu 11% după ce o vedetă a încetat colaborarea cu aceștia.
Lovitură de proporții pentru Adidas. Compania pierde milioane de euro. Acțiunile se prăbușesc văzând cu ochiul

Prăbușire catastrofală a Adidas. Compania a pierdut 700 de milioane de euro după ce Kanye West a încetat colaborarea cu firma, scrie zf.ro.

Compani a tras un semnal de alarmă și a avertizat că urmează să se confrunte cu o criză de proporții în acest an. Totul ca urmare a încetării colaborării cu Kanye West.

Colaborarea dintre cele două părți s-a încheiat brusc. În acest fel, un număr mare de adidași Yeezy au rămas nevânduți.

Informează-te și în legătură cu: A fost confirmat primul restaurant în care bucătarii sunt roboți! Ce spun clienții despre mâncare

Adidas pierde milioane de euro/ sursa foto: adidas.com
Adidas pierde milioane de euro/ sursa foto: adidas.com

Adidas, colaborare profitabilă cu Kenye West

Colaborarea companiei cu Kanye West a fost una extrem de profitabilă pentru companie. În luna octombrie, însă, compania a decis că este cazul să încheie această colaborare.

Încheierea colaborării a stat la baza declarațiilor rapperului. Acesta a apărut în spațiul media cu remărci rasiste, care nu reprezintă compania și nici principiile acesteia. Ulterior încetării colaborării, acțiunile Adidas au scăzut, vineri, cu 11% la începutul ședinței de tranzacționare.

Bjorn Gulden, noul director executiv al companiei, pus în funcție abia de luna trecută, a făcut câteva comentarii cu privire la ceea ce se întâmplă. Acesta a spus că are nevoie de timp pentru a face ordine în companie și de a ridica Adidas la nivelul la care merită să fie.

„Cifrele vorbesc de la sine. În prezent, nu ne desfăşurăm aşa cum ar trebui.”, a declarat Bjorn Gulden.

Yeezy nu a fost singura lovitură pentru companie. Aceștia au avut probleme și atunci când au hotărât să se retragă de pe piața rusească dar și când piața chinezească a început să creeze probleme.

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult