- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Toni Iuruc rupe tăcerea: „Nu ne jucăm, sunt chestii serioase!”

04 Nov, 11:09 • Cornel Ghimeșan
Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, a dezvăluit că fostul lider WTA are o echipă de avocați care lucrează deja la caz, pregătind o strategie de top în scandalul în care spotiva este acuzată de dopaj şi riscă o suspendare de până la patru ani.
Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Toni Iuruc rupe tăcerea: Nu ne jucăm, sunt chestii serioase!

Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Oamenii au o strategie de apărare de top, nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutățească situația. Un gând bun, normal, ca orice om, ca orice român, dar doar atât. Are o echipă de avocați. De la un anumit nivel încolo, ea este singura care poate să răspundă. Nu ne jucăm, sunt chestii serioase. Noi, ce-am avut de zis, am zis. De la început am susținut-o cu toată dragostea, dar de acum încolo treaba e mult mai serioasă. Trebuie ca doar ea și cu echipa de avocați, conform strategiilor, să comunice. Restul, de pe lângă, ar trebui să-i lăsăm pe ei în pace, să-și facă treaba”, a declarat Toni Iuruc pentru Ştirile Pro TV.

Citeşte şi: Situaţie catastrofală pentru Simona Halep. Anunţ oficial despre suspendare: cum o poate reduce de la 4 la 3 ani

Confrom regulamentului, după ce a fost acuzată, oficial, joi, 3 noiembrie, de dopaj, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile să conteste actul de acuzare sau să încheie un acord de recunoaştere care i-ar aduce reducerea suspendării de la patru la trei ani. Sportiva a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă roxadustat și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Agenţia naţională Andi-Doping (ANAD) a precizat și care va fi suspendarea în funcție de gradul de vinovăție: „Intenționat este atunci când un sportiv sau o altă persoană se angajează într-un comportament despre care știe că va constitui o încălcare a reglementărilor anti-doping sau despre care știe că prezintă un risc semnificativ de a duce la o încălcare a reglementărilor anti-doping – art. 10.2.3* din Cod. Atunci când încălcarea este intenționată, perioada de suspendare este de 4 ani”.

Citeşte şi: Simona Halep a fost prinsă dopată: „Începe cel mai greu meci din viața mea. Mă confrunt cu o situație nedreaptă”

„Un caz care implică o substanță nespecifică este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat”, a mai adăugat ANAD.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult