- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Situaţie catastrofală pentru Simona Halep. Anunţ oficial despre suspendare: cum o poate reduce de la 4 la 3 ani

03 Nov, 09:28 • Cornel Ghimeșan
Simona Halep ar fi fost oficial acuzată oficial de dopaj şi are la dospoziţie 20 de zile în care să conteste sau să recunoască acuzaţia, au anunţat Paul Ciucur şi Dan Mihai, doi români care fac parte din echipa Sport Resolutions, agenţia care oferă servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind, aşa cum se recomandă, o "alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță".
Situaţie catastrofală pentru Simona Halep. Anunţ oficial despre suspendare: cum o poate reduce de la 4 la 3 ani

Situaţie catastrofală pentru Simona Halep. Paul Ciucur a anunţat care sunt paşii care vor urma în scandalul de dopaj al fostului lider WTA. „Faza de investigație a luat sfârșit! De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani.  Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a spus Paul Ciucur pentru TVR 1.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu a spus cine e femeia din cauza căreia Simona Halep a fost suspendată: „I-a făcut o manevră. Își bat joc de ea toate nulitățile”

Potrivit lui Paul Ciucur, dacă sportiva de 31 de ani se apără invocând contaminarea suplimentelor de efort, aceasta variantă „comportă două condiții: una, să-și fi păstrat un flacon deschis din care a ingerat substanța, suplimentul pe care pretinde a fi contaminat, doi, să mai aibă încă două flacoane identice, sigilate, din același lot”.

La rândul său, Dan Mihai, avocat Sport Resolutions, a declarat: „Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și, dacă aceste iregularități pot cauza un alt rezultat decât cel existent”.

Citeşte şi: Simona Halep a fost prinsă dopată: „Începe cel mai greu meci din viața mea. Mă confrunt cu o situație nedreaptă”

Între timp, ITIA, agenția internațională pentru integritatea tenisului, a precizat pentru GSP că dacă Simona Halep va contesta acuzaţia de dopaj, audierile de la apel nu vor fi făcute publice: „Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile. Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut”.

Simona Halep, a anunţat, pe 21 octombrie, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat, după meciul din primul tur de la US Open 2022.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult