- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mai ai acasă o monedă de 250 de lei, veche de peste 8 decenii? O poți vinde pe un preț incredibil!

04 May, 19:13 • Fundeanu Madalina
Dacă ai acasă o astfel de monedă, poți scoate bani frumoși! Iată cu cât se vinde acum o monedă de 250 de lei din anul 1941!
Mai ai acasă o monedă de 250 de lei, veche de peste 8 decenii? O poți vinde pe un preț incredibil!

În cazul în care mai ai acasă o monedă de 250 de lei, veche de peste opt decenii, din anul 1941 și care prezintă bustul Regelui Mihai I al României, trebuie să știi cât de mult valorează în prezent. Un asemenea element numismatic ar putea fi vândut în 2024 la un preț considerabil, în funcție de starea în care se află, potrivit Cancan.ro.

Internetul poate să ascundă o mulțime de comori. Cărți și bijuterii, dispozitive antice, jucării, tablouri sau alte piese de artă se regăsesc pe internet. Există platforme comerciale sau dedicate acestor obiecte vechi și colecționarii sunt primii care se înghesuie să achiziționeze piesele pe care și le doresc.

Astăzi, în prim-plan se află o monedă veche de 83 de ani. Este vorba despre cea care are valoarea nominală de 250 de lei și prezintă bustul Regelui Mihai I al României.

Cu cât se vinde acum o monedă de 250 de lei din anul 1941

Au trecut peste 80 de ani de la momentul în care românii aveau această monedă în circulație. Potrivit anunțului postat pe platforma Olx, o asemenea monedă se vinde la prețul de 200 de lei. Conform postării efectuate de utilizator, deși moneda este ușor murdară, detaliile gravate pe aceasta sunt intacte.

Ai mai putea fi interesat și de: Descoperire virală la raftul Kaufland. Ce a găsit o clientă în timp ce-şi făcea cumpărăturile

monedă veche
monedă veche, sursa. Cancan.ro

Mai multe detalii

Iată câteva detalii interesante despre această monedă veche de peste 80 de ani! În primul rând, trebuie menționat faptul că este cunoscută ca moneda Legionară. Are un diametru de 30 de milimetri și o greutate de 12 grame. Are o muchie netedă cu inscripție, iar designerul acesteia este H. Ionescu. Inscripția care apare pe muchie este următoarea: „Totul pentru țară”. Aceasta a avut un tiraj de 8.000.000 de piese.

Pe avers apar următoarele elemente:

  • Inscripția „Mihai I Regele Românilor”;
  • Efigia Regelui Mihai I este spre stânga;
  • Sub gât se află numele lui H. Ionescu, fiind gravorul.

Pe revers apar următoarele elemente:

  • Stema României;
  • Anul;
  • Valoarea nominală a monedei – 250 LEI;
  • Spicele de grâu;
  • Cununa din vița de vie.

Vezi mai multe știri: Incredibil! Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la doar 29 de ani! Daniel George vine cu 5 sfaturi pentru cei care vor să facă la fel