Mămăliga este unul dintre preparatele preferate de români, însă, puține gospodine reușesc să o prepare ca la carte. Un truc folosit de gospodinele cu experiență este că nu trebuie fiartă în apă.
Înainte, oamenii obișnuiau să fiarbă mămăliga în ceva mai hrănitor, cum ar fi laptele sau zerul rezultat din prepararea brânzei. Mai mult decât atât, atunci când mămăliga era aproape gata, în oală se mai punea și puțină untură sau smântână.
Pe lângă gust și textură, mămăliga gătită în acest fel este și foarte sănătoasă. De exemplu, acest preparat nu are gluten, spre deosebire de pâine, așa că poate fi o alegere foarte potrivită pentru cei aflați la regim sau care doresc un preparat mai ușor de digerat.
Citește și: Ce este mai bun dintre pâine și mămăligă. Poți ajunge să te îngrași. Explicația medicului
Taverna Racilor din Capitală se numără printre restaurantele preferate de iubitorii de fructe de mare. Cei care i-au trecut pragul o dată, revin ori de câte ori au ocazia pentru a savura preparatele delicioase pregătite de bucătarii restaurantului.
Prețurile sunt accesibile, însă nu sunt pentru toată lumea. De exemplu, o porție de mămăligă (aproximativ 260 de grame) costă 20 de lei, un preț destul de mare pentru mulți dintre cei care lucrează pe salariul minim pe economie.
Un coș cu pâine, adică 4 bucăți (200 de grame), costă 15 lei. Sosurile sunt nelipsite de pe mesele clienților, care plătesc puțin peste 10 lei. De exemplu, un sos de usturoi, de 50 de grame, costă 12 lei, la fel ca și maioneza picantă. Clienții mai pot comanda și alte sosuri precum: sos aioli, sos picant Sriracha, sweet chilli, toate în cantitate de 50 de grame și toate la prețul de 12 lei.