- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mare atenție! Aceste alimente se strică foarte repede chiar dacă sunt ținute la frigider. Cum le poți prelungi viața

16 Mar, 23:01 • Cornel Ghimeșan
Nu toate alimentele pe care le găsim pe rafturile magazinelor sunt sănătoase, ba din contră. Unele reprezintă un adevărat pericol pentru organismul uman și tocmai de aceea trebuie să fim foarte atenți la ce consumăm.
Mare atenție! Aceste alimente se strică foarte repede chiar dacă sunt ținute la frigider. Cum le poți prelungi viața

5 alimente care se strică repede. Înainte să cumpărați orice produs din comerț, asigurați-vă că vă face bine și că vă deteriorează sănătatea.

Iată ce alimente se strică repede și la frigider:

Ouăle fierte tari

Ouăle sunt bune doar dacă le faceți voi acasă. Cele fierte tari ar trebui consumate în cel mult o săptămână de la depozitarea în frigider. Altfel, ele pot avea bacterii precum salmonella sau listeria și pot exista și pe coajă, de aceea e bine să eliminăm cojile înainte de consum.

Citește și Cercetătorii americani au creat plante rezistente la inundaţii. Noile descoperiri ar putea fi folosite pentru orez și roșii

Mezelurile feliate

Le poți tine în frigider circa trei zile pe cele vrac, iar mezelurile ambalate în vid rezistă până la cinci zile după ce le deschizi.

Pepenele roșu tăiat

Ca să faci un pepene roșu să reziste mai mult nu trebuie să-l tai dacă nu ești sigur că-l consumi în câteva zile. Dacă e întreg poate avea o durată de viață lungă în frigider, însă altfel se strică rapid. Odată tăiat apa se pierde din pulpă și dispare și aroma și dulceața. În magazin, un pepene roșu copt rezistă până la câteva săptămâni, iar în frigider rezistă trei – patru zile, dacă bucățile tăiate sunt ținute într-un recipient ermetic.

Pește la conservă

Ai crede că peștele la conservă rezistă ani. Da, dar odată ce ai deschis conserva lucrurile se schimbă complet. Expui pește la aer, bacterii și reacții enzimatice, iar durata de conservare scade la doar câteva zile, potrivit CSID.

Citește și Condimente cu resturi de insecte, mucegai sau plumb, găsite în rafturile supermarketurilor. Semnalul de alarmă tras de autorități

Varza kale

Tulpinile de varză rezistă în frigider doar trei zile și, de regulă, e bine să fie ținute într-un pahar cu apă ca să se menține proaspete. Cei mai mulți oameni țin varza kale în sertarul de fructe și legume, dar acolo începe să se înmoaie și își pierde rapid proprietățile.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult