- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Metoda românilor de a mânca bio și ieftin! Soluția este abordată chiar și de locuitorii la bloc

06 May, 18:33 • Constantin Cristina
Românii încearcă să evite cumpărăturile din supermarket-uri și să nu mai mănânce legumele stropite, deoarece sunt foarte scumpe și nesănătoase, așa că au apelat la o metodă mult mai eficientă, și anume preferă să cultive singuri legumele, chiar dacă stau la bloc.
Metoda românilor de a mânca bio și ieftin! Soluția este abordată chiar și de locuitorii la bloc

În urma scumpirilor de pe piață, chiar și românii care stau la bloc, au renunțat să mai mănânce din comerț, așa că au preferat să își crească singuri legumele, astfel evitând cumpărăturile de la magazine, a informat antena 3 CNN.

Așadar, oamenii s-au apucat să-și cultive fie roșii, fie castraveți sau ardei. Speriați de prețurile tot mai mari, aceștia au dat buzna și au cumpărat tot felul de răsaduri, iar clienții nu sunt doar cei care stau la curte și au grădini, sunt și cei care stau la bloc.

Citește și: Lovitură dură pentru românii plecați în străinătate! Cele mai uriașe prețuri de până acum! Peste un milion de persoane au fost afectate de criză

Metoda românilor de a mânca bio și ieftin la bloc

Cei care nu au varianta de grădină și de mult spațiu, se mulțumesc cu ce au și plantează răsadurile pe balcon, în ghivece, doar pentru a face economie.

Avantajul pe care îl au dacă își fac singuri recolta, chiar și persoanele care locuiesc la bloc este că plantele nu mai ajung să fie stropite cu substanțe chimice, iar asta le dă siguranța oamenilor.

Prețul unui răsad pornește de la 1,50 lei, iar pe tarabe au apărut ghivece cu condimente proaspete care sunt din ce în ce mai cerute. Cele mai căutate sunt plantele aromatice.

Mai mult, pe piață roșiile au ajuns la un nou preț record. Se știe că pe timpul postului românii consumă cantități foarte mari de fructe și legume proaspete, motiv pentru care comercianții au crescut prețurile. În doar câteva săptămâni, aceste produse s-au scumpit cu un procent uriaș, iar roșiile ocupă primul loc în clasament.

legume cultivate la bloc
legume cultivate la bloc

Prețul unei legături de salată sau spanac a ajuns la 1,8 lei, o sumă deloc de neglijat. În comparație cu Italia, Grecia și Spania, românii plătesc mai mult pentru multe dintre legumele și fructele preferate.

Mai mult, potrivit sursei citate, roșiile noastre sunt cele mai scumpe, iar ceapa din România costă mai mult decât cea din țările mediteraneene. Roșiile au ajuns să se vândă în piețe şi supermarketuri, chiar și cu 20 de lei pe kilogram. În schimb, prețul morcovilor este la fel cu cel din Italia.

La capitolul legume, cartofii au raportat cele mai mari prețuri. În doar 30 de zile, prețul unui kilogram a crescut cu 5%, astfel că acum se vinde cu 4 lei în piețe. În comuna Vidra din județul Ilfov, Ionuț Dragomir deține mai multe sere în care cultivă salată verde și roșii. Din păcate, în acest an a fost nevoit să reducă suprafața cultivată.

Alte articole: Legumele au ajuns la prețuri record în România! Cât a ajuns 1 Kg de roșii, chiar în Postul Paștelui