- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Metodele iscusite „cutiuța” sau „cuptorul” prin care românii își iau cele mai mari țepe! Escrocheria cu lemnele de foc – iei mai puțin, dar plătești dublu „Niște javre. M-au furat cu 2 metri”

26 May, 08:46 • Constantin Cristina
Românii sunt din ce mai des păcăliți de „experți” în d-ale escrocheriilor și fără să îți dai seama te face să pici în capcană. O nouă țeapă a fost descoperită patentată de vânzătorii impostori în privința lemnelor de foc, numită metoda „cutiuța” sau „cuptorul”.
Metodele iscusite „cutiuța” sau „cuptorul” prin care românii își iau cele mai mari țepe! Escrocheria cu lemnele de foc - iei mai puțin, dar plătești dublu „Niște javre. M-au furat cu 2 metri”

Escrocheria prin care mai mulți români sunt trași în capcană să cumpere lemne de foc în cantități mici, dar la preț dublu, a relatat ziare.com.

Această metodă „iscusită” se practică în toată țara, mai ales după ce imaginile din județul Olt au devenit virale și au apărut dovezi ale unor astfel de capcane.

Citește și: Jaf la ziua mare într-un cazino din România! Cum a fost păgubit un neamț de 58.000 de euro de un cuplu din Galați

Metodele iscusite „cutiuța” sau „cuptorul” prin care românii își iau cele mai mari țepe! Escrocheria cu lemnele de foc

În imagini putea fi văzută metoda prin care vânzătorii încărcau o mașină de lemne într-o comună din Suceava, dar important era modul în care era încărcată. Pe exterior se vedea că în remorcă există o cantitate destul de mare de lemne, însă adevărul era că nu erau nici jumătate din ce ar fi trebuit să fie.

Escrocii formau un fel de capră schelet la mijlocul grămezii pe interior, pe care așezau lemnele. În acest fel, la mijloc era rămas spațiul gol, iar lemnele se vedeau pe exterior. Metodă a fost numită „cutiuța” sau „cuptorul”, deoarece la mijloc rămâne un spațiu gol, imposibil de văzut de către cumpărător din exterior.

„Așa încarcă lemnele unii nesimțiți fără frica de Dumnezeu, din Bogata, comuna Baia, jud Suceava. Dacă apropiați foto se observa cum dedesubt și la mijloc fac un fel de capra așezând lemnele în picioare. Când ajung la destinație și vând lemnele spun că sunt din comuna Mălini sau comuna Slatina”, susține persoana care a realizat fotografia. Imaginea a fost postată pe Facebook în decembrie 2022

escrocheria-lemne de foc
escrocheria-lemne de foc

„Eu am vrut să cumpăr de la ei și le-am zis că le dau cât vor, doar să mă lase să le descarc la mâna, au zis nu, au zâmbit și au plecat să caute o biată bătrânică să o poată păcăli”, a comentat un utilizator al rețelei

„Niște javre. Să le întoarcem favoarea cum fac și ei. Să îi sunăm că vrem lemne la o adresa anume și când să ajungă la locul dat să îi aștepte poliția (anunțată de persoana care sună că vrea lemne), să le ceară acte pe lemne. O dată de două ori așa și după aia nu mai fură la metru. Toți cei de la Bogata așa fac am pațit-o și eu, mi-a făcut picior că să nu se dărâme și m-a furat cu 2 metri”, a afirmat o altă persoană.

Alte articole: Vrei să mergi la sigur și să obții o mărire de salariu? Iată argumentele care îți pot asigura succesul în această direcție