- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Microsoft lansează un instrument de AI în securitatea cibernetică: „Security Copilot are doar rolul de a asista experţii, nu de a-i înlocui”

29 Mar, 10:02 • Toma Anca
Microsoft lansează un instrument de AI în securitatea cibernetică. Cu aceeaşi grabă cu care a implementat limbajul GPT în Bing şi a anunţat mai multe de funcţii pentru suita de birou a companiei, compania lansează un chatbot bazat pe inteligenţă artificială pentru experţii în securitate cibernetică.
Microsoft lansează un instrument de AI în securitatea cibernetică: Security Copilot are doar rolul de a asista experţii, nu de a-i înlocui

Microsoft lansează un instrument de AI în securitatea cibernetică. Numit Security Copilot, noul instrument de AI îi va ajuta pe cei care lucrează în securitate cibernetică să identifice breşele şi să interpreteze vastele cantităţi de date generate zilnic.

Microsoft lansează un instrument de AI în securitatea cibernetică

Interfaţa noului instrument nu diferă de cea cunoscută de la alţi chatboţi, fiind un simplu câmp în care poate fi introdus text. Pot fi adresate întrebări precum „care sunt toate incidentele de securitate din compania mea”, iar chatbot-ul va face rapid un rezumat.

Security Copilot are acces la cele 65 de trilioane de semnale pe care Microsoft spune că le culege zilnic despre ameninţări şi funcţii specifice securităţii cibernetice şi le foloseşte pentru a ajuta experţii să înţeleagă mai bine cu ce se confruntă.

Există şi o funcţie de automatizare, prin care experţii pot înşira mai multe acţiuni consecutive ce pot apoi fi apelate prin apăsarea unui singur buton. De exemplu, aşa poate fi generată rapid o prezentare PowerPoint, care să sublinieze incidentele şi vectorii unui atac.

Gigantul american ţine să precizeze că Security Copilot are doar „rolul de a asista experţii în securitate, nu de a-i înlocui” şi oferă inclusiv un spaţiu comun pe care colegii pot colabora şi partaja informaţii.

Microsoft pare conştientă de faptul că, la fel ca celelalte soluţii de AI generativ, Security Copilot poate halucina şi oferi informaţii false. Compania crede, însă, că prin citarea surselor şi oferirea unui context local experţii vor înţelege şi vor interpreta corect datele primite.

Citește și: Concedieri masive la Microsoft! 1000 de oameni doar în ultima rundă!

Tehnologia ChatGPT a luat avans

Oficialii Microsoft au anunțat că ChatGPT a trecut în următoarea etapă. Astfel, tehnologia este folosită la nivelul instrumentelor destinate dezvoltatorilor, acolo unde aceasta a fost îmbinată cu Power Platform, cea care le permite persoanelor interesate să realizeze aplicații cu sau fără codificare. Informațiile arată că aceasta este prima integrare a inteligenței artificiale în cadrul produselor.

Marile companii tehnologice grăbesc procesul de integrare al tehnologiei, de la Alphabet la Baidu, având în vedere că ChatGPT și-a câștigat popularitatea pentru abilitatea de a oferi răspunsuri de tip uman în cazul unei chestionări. Microsoft a confirmat că instrumentele folosite sunt dotate cu noi capabilități, de tip business-intelligence și nu numai.

Power Virtual Agent este un alt element implementat, util pentru firmele care vor să-și desfășoare activitatea printr-un chatbot. Acesta se poate conecta acum la resursele interne și a ajuns în punctul în care generează rezumate pe baza întrebărilor clienților și a rapoartelor săptămânale.

Compania a anunțat că au fost integrate capabilități generative de inteligență artificială, astfel, firmele pot automatiza fluxul de lucru. În același timp, a fost lansată o nouă versiune a platformei de management la Al Builder, bazată de altfel pe această tehnologie.

Dynamics 365 Copilot este cea mai recentă versiune folosită de Microsoft pentru aplicațiile de vânzări, marketing și servicii pentru clienți, iar în urma modificărilor implementate, colectarea și analiza datelor sau crearea unei campanii sunt realizate în mod automat, printre alte posibilități.