- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Minivacanța de 1 Mai: Ce drumuri de întoarcere să alegi pentru a evita cozile infernale

01 May, 11:02 • Constantin Cristina
Autoritățile îndeamnă șoferii să aibă grijă la drumurile de întoarcere din minivacanța de 1 Mai, deoarece se așteaptă la un trafic intens pe autostrada A2 și cozi bară la bară în zilele acestea.
Minivacanța de 1 Mai: Ce drumuri de întoarcere să alegi pentru a evita cozile infernale

Șoferii trebuie să se gândească bine la rute alternative de întoarcere din minivacanța de 1 Mai, deoarece se anunță cozi infernale pe autostrada A2, a informat antena 3 CNN.

Așadar, polițiștii le recomandă românilor să planifice cu atenție drumul de întoarcere, tocmai pentru a evita pe cât se poate de mult cozile care se vor face. Mai mult, agenții de poliție intuiesc că va fi un trafic intens pe autostrada A2.

Citește și: Loc de grătar pe 1 Mai. Unde poți face grătar fără să primești amendă de zeci de mii de lei

Minivacanța de 1 Mai: Ce drumuri alternative de întoarcere să alegi

De asemenea, pentru a evita timpii de așteptare în coloane, conducătorii auto sunt sfătuiți să aleagă rute alternative, precum DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București sau A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București.

S-ar putea ca polițiștii prezenți la fața locului, să devieze circulația pe anumite intervale orare, dar și pe tronsoanele kilometrice ale autostrăzii A2 către aceste rute alternative, în funcție de evoluția traficului, conform Centrului Infotrafic.

1 Mai, drumuri întoarcere
1 Mai, drumuri întoarcere

Mai mult, în ziua de luni după amiază, polițiștii rutieri pot impune restricții de circulație și pe sensul de mers către litoral, pentru a evita staționarea pe o lungă perioadă de timp în trafic și a ajunge în siguranță la destinație. Sfatul autorităților este ca fiecare șofer să aibă o altă rută alternativă în cazul unei aglomerații infernale.

„În acest context, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare. De asemenea, șoferii trebuie să evite depășirile riscante și să crească distanța de siguranță între vehicule”, arată Centrul Infotrafic.

Alte articole: Destinația de 1 mai cu prețuri bombă doar pentru 3 zile de relaxare