- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Moneda de 2 euro, cea mai scumpă monedă, te poate scăpa de sărăcie! Iată câți bani poți primi la schimb

16 Sep, 22:47 • Constantin Cristina
Sigur ai această monedă acasă, iar dacă o ai te poți îmbogăți simplu și ușor. La schimb primești suma de 150.000 de euro.
Moneda de 2 euro, cea mai scumpă monedă, te poate scăpa de sărăcie! Iată câți bani poți primi la schimb

Întreg internetul este plin de monedele neprețuite, dar care valorează, de fapt, o avere. Ei bine, este cazul monedei de doi euro care este cea mai scumpă monedă, a informat gandul.ro.

Citește și: Sorana Cîrstea adaugă 455.000 de dolari la câștigurile sale din tenisul profesional cu calificarea în sferturile US Open 2023. Ce avere a strâns până acum din acest sport

Moneda de 2 euro, cea mai scumpă monedă, te poate scăpa de sărăcie! Iată câți bani poți primi la schimb

Monedele sunt tranzacționate pe diverse platforme în intervalul de trei cifre și uneori chiar în intervalul de cinci cifre. Moneda în cauză tranzacționată pe Ebay se vinde cu aproape 150.000 euro. Monede de 2 euro pot fi ștampilate greșit în mai multe moduri, ceea ce le face extrem de valoroase.

Iată câteva semne distinctive care le face să fie extrem de scumpe:

  • Eroare de format: cea mai rară greșeală de tipărire este așa-numitul „ou prăjit”. Interiorul monedei este puțin mai bombat decât inelul exterior. Deci se evidențiază precum galbenuşul peste albuş.
  • Inscripții greșite: Uneori, inscripțiile de pe marginea monedei nu se potrivesc cu simbolurile. Un exemplu clasic este combinația dintre moneda irlandeză cu inscripția de pe margine a Olandei.
  • Hărți defecte: Unele monetării au ratat aderarea României și Bulgariei în 2007. În loc să scrie o hartă actualizată a UE, vechea hartă a continuat să fie folosită.
moneda 2 euro
moneda 2 euro

 

 

De asemenea, monedele euro din mini-state sunt deosebit de valoroase: San Marino, Vatican, Andorra sau Monaco. Acestea sunt ușor de recunoscut după numele sau simbolurile gravate.

  • Andorra: Moneda clasică de doi euro arată stema națională a republicii.
  • Monaco: Moneda standard de doi euro din 2006 îl arată pe Prințul Albert al II-lea Grimaldi în perspectivă laterală.
  • San Marino: Moneda clasică de doi euro din 2017 îl reprezintă pe Sfântul Marin.
  • Vatican: Moneda de circulație din 2019 prezintă stema Papei Francisc.

Alte articole: Cât costă bancnota românească de zero euro! Este greu de crezut că este real