- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă bancnota românească de zero euro! Este greu de crezut că este real

03 Sep, 08:09 • Cornel Ghimeșan
O bancnotă suvenir cu valoare nominală zero euro, denumită "Personalități din Botoșani", a fost introdusă în circuitul public ieri, la sediul temporar al Muzeului Județean de Istorie.
Cât costă bancnota românească de zero euro! Este greu de crezut că este real

Un eveniment inedit a avut loc în Botoșani! A fost prezentată ieri, la sediul temporar al Muzeului Județean de Istorie, o bancnotă suvenir intitulată „Personalități din Botoșani”, cu o valoare nominală de zero euro, cu un design cu adevărat colecționabil. Pe una dintre fețe, aceasta prezintă patru mari personalități ale României: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian.

Citește și: Suma colosală de 15.000 de euro cu care se vinde o bancnotă din România. O mai ai prin casă?

Cu un aspect similar cu o bancnotă reală, hârtia a fost imprimată cu aprobarea Băncii Naționale a Franței și respectă în același timp standardele de securitate impuse de Banca Centrală Europeană. Acum, aceasta se află expusă cu onoruri la Muzeul Județean Botoșani.

„Un eveniment deosebit atât pentru noi, cât şi pentru întreg judeţul Botoşani. O bancnotă lansată încă din anul 2015 la nivel european de către Banca Centrală Europeană”, spune Aurel Melniciuc, director Muzeul Judeţean Botoşani.

Cât costă bancnota românească de zero euro! Este greu de crezut că este real

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult