- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Netflix ar putea difuza producţii HBO. Care este motivul din spatele afacerii

22 Jun, 20:22 • Cornel Ghimeșan
Warner Bros. Discovery şi Netflix ar negocia licenţierea în scopul difuzării unora dintre titlurile HBO. Licenţierea nu va fi exclusivă, ceea ce înseamnă, ca, dacă cele două părţi ajung la o înţelegere, aceleaşi titluri ar urma să poată fi văzute atât pe Max, cât şi pe Netflix.
Netflix ar putea difuza producţii HBO. Care este motivul din spatele afacerii

Netflix ar putea difuza producţii HBO. O astfel de tranzacție ar marca prima dată în aproape un deceniu când emisiunile HBO ar exista pe un serviciu SVOD rival din SUA. Este o veste de ultimă oră de la Netflix, iar conform analiștilor din piață, HBO va suferi cel mai mult. Potrivit unor surse, aceasta este o mișcare financiară. Aceleași surse din interior spun că HBO s-ar fi împotrivit acestui plan, dar considerentele financiare ale corporației au învins. Persoane din interior subliniază că afacerea nu este încheiată și se poate destrăma în continuare, dar, indiferent de asta, marchează o schimbare majoră de strategie în peisajul plății premium.

Care este primul serial preluat de Netflix

Prima producţie pe care Netflix o va prelua de la Warner Bros. Discovery va fi serialul de comedie Insecure, adaugă aceleaşi surse, care spun că negocierile sunt încă la început. Pentru Warner Bros. Discovery licenţierea către alte servicii de streaming a propriului conţinut nu este o noutate. Compania a făcut asta în ultimii ani pentru a-şi creşte veniturile. Pentru Netflix însă, dacă se concretizează, această decizie ar putea marca o schimbare semnificativă. În ultimii ani, Netflix s-a concentrat aproape exclusiv pe producţiile proprii, ceea ce are sens din punct de vedere financiar, dar nu este o politică apreciată de toţi abonaţii. Dacă vrea să-şi păstreze şi să-şi crească în continuare numărul de utilizatori, pe lângă noua taxa de sharing, Netflix ar trebui să facă un efort şi să licenţieze şi producţiile de succes ale altor companii.

Citeşte şi: Care sunt cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc. De ce caută turiştii zonele cu steag albastru

La începutul acestui an, Warner Bros. Discovery a trecut la distribuirea unor titluri precum Westworld către platforme de streaming gratuite precum Roku și Tubi. „Insecure” a fost difuzat la rândul său pe rețeaua de cablu OWN, deținută de Warner Bros. Discovery, la începutul acestui an.

De asemenea, în 2014, HBO a încheiat un acord cu Amazon Prime Video pentru a licenția seriale precum The Sopranos, Deadwood, Six Feet Under și The Wire. Cu toate acestea, acest acord a fost încheiat înainte ca Amazon să devină un rival pentru originalele premium.

Citeşte şi: Bani de la stat pentru românii afectați de inundații. Guvernul a aprobat astăzi ajutoare de 7 milioane de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult