- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Nicolae Stanciu, salariu de șeic în Arabia Saudită. Cât câștigă jucătorul care a condus naționala în victoria cu Ucraina de la EURO 2024

17 Jun, 19:47 • Adrian Popovici
Nicolae Stanciu a fost cel mai bun jucător al naționalei în meciul cu Ucraina la EURO 2024. Acesta joacă în Arabia Saudită la Damac FC.

Nicolae Stanciu a fost protagonistul absolut al partidei România – Ucraina 3-0, fiind ales omul meciului după ce a spulberat defensiva ucrainenilor cu un șut superb din afara careului. În calitate de căpitan al naționalei României, Stanciu a demonstrat că poate face față presiunii și a avut cea mai bună evoluție a carierei sale, notează Pro Sport.

Golul său, care concurează pentru titlul de unul dintre cele mai frumoase de la EURO 2024, a deschis scorul în minutul 28, moment în care a primit o pasă perfectă de la Dennis Man și a trimis mingea direct în vinclul porții apărate de Lunin, portarul celor de la Real Madrid.

În afară de această reușită, Nicolae Stanciu a mai avut o ocazie imensă de a înscrie, lovind bara transversală cu un șut direct din corner, demonstrând astfel abilitatea sa excepțională în fazele fixe.

„Nașterea fetițelor e cea mai fericita zi din viața mea. Iar acum e asta. Atât a mea, cât și cea colegilor. Ce am trăit azi e de neegalat. Le mulțumesc acestor suporteri minunați. Ceea ce ne-au făcut să simțim la acest meci, mai ales la intonarea imnului, e ceva ce trăiești o dată în viață. Am jucat pentru țară, pentru toți românii. Sper că le-am făcut o mare bucurie. Mă bucur că mi-a ieșit șutul de la gol . Nu era important să fiu pe lista marcatorilor, important e ca naționala României să aibă rezultate!”, a declarat Nicolae Stanciu imediat după meci”, a declarat Nicolae Stanciu emoționat după meci.

Nicolae Stanciu, jucătorul meciului România-Ucraina
Nicolae Stanciu, jucătorul meciului România-Ucraina

Te-ar putea interesa și: Lotul României, cel mai puţin valoros de la EURO 2024! Ce șanse au tricolorii să câștige turneul final

Cât câștigă Nicolae Stanciu în Arabia Saudită?

În afara performanțelor sale remarcabile de pe terenul de joc, Nicolae Stanciu se bucură și de un statut financiar de invidiat. El este al șaselea fotbalist român care a evoluat în 2023 în Arabia Saudită și totodată cel mai bine plătit dintre aceștia.

După Nicolae Stanciu ce s-a transferat de la Wuhan Three Towns la Damac, echipa antrenată de Cosmin Contra, pentru suma de 2,5 milioane de euro, mijlocașul român a semnat un contract pe două sezoane, cu opțiunea de prelungire pentru încă un an. Potrivit presei saudite, Stanciu câștigă 2,4 milioane de euro pe an la Damac FC, o sumă semnificativ mai mare decât cea anunțată inițial.

Aceasta nu este prima experiență a lui Stanciu în fotbalul saudit. În perioada ianuarie 2018 – iulie 2019, el a jucat pentru Al Ahli, după ce a fost achiziționat de la Sparta Praga pentru 10 milioane de euro. Experiențele sale internaționale și talentul său incontestabil au făcut din Nicolae Stanciu un nume de referință atât pentru echipa națională a României, cât și pentru cluburile la care a evoluat.

Citește și: Începe EURO 2024. 24 de echipe, printre care și România, luptă pentru titlul de campioană a Europei. Când joacă tricolorii