- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Nicușor Dan, despre lucrările de la Planșeul Pieței Unirii: ”Lucrările efective nu vor începe mai devreme de 2025”

27 Jun, 11:55 • Stefan Simion
Lucrările de reparații și de consolidare necesare la Planșeul Pieței Unirii nu vor începe mai devreme de 2025. Așa susține primarul Capitalei, Nicușor Dan, care spune că are, în acest moment, două variante de lucru, în analiză. Pentru a risipi zvonurile conform cărora aceste lucrări ar afecta funcționarea metroului în zonă, edilul a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, indiferent de varianta care va fi aleasă.
Nicușor Dan, despre lucrările de la Planșeul Pieței Unirii: ”Lucrările efective nu vor începe mai devreme de 2025”

Lucrările de consolidare necesare la Planșeul Pieței Unirii nu vor începe, efectiv, mai devreme de 2025. Termenul a fost dat chiar de primarul Capitalei, Nicușor Dan, cel care a precizat că există două variante de lucru, luate în calcul în acest moment. Totodată, Nicușor Dan a explicat că nu se pune problema ca funcționarea metroului din zonă să fie afectată, indiferent care va fi varianta de lucru selectată.

„Planşeul este acea bucată de construcţie care este deasupra Dâmboviţei şi peste care este o parte din Piaţa Unirii şi pasajul rutier. Acest planşeu este într-o stare proastă. În momentul acesta se face o expertiză. E clar că trebuie intervenit. Există două variante: fie se poate consolida de sus în jos, caz în care nu trebuie să facem nimic la suprafaţă; fie trebuie să săpăm tot, ca să punem planşeul din nou. Acest planşeu este lângă linia de metrou 1. Deci nu se pune problema ca metroul, chiar în a doua variantă, în care se sapă, să nu funcţioneze. Iar linia 3 de metrou trece pe dedesubt. Nu se pune problema de afectare a metroului. În schimb, în varianta a doua se pune problema de o afectare a circulaţiei rutiere la suprafaţă. În ipoteza în care vom merge pe această soluţie, trebuie să avem o soluţie inteligentă pentru un an şi jumătate – doi, cât vor dura lucrările”, a declarat Nicușor Dan, pentru Digi24.

Citește și Reguli majore pentru șoferi! Gestul în trafic care este sancționat cu până la 725 de lei și suspendarea …

Lucrările de la Planșeul Pieței Unirii și liniile de tramvai

Lucrările în cauză reprezință prilejul perfect și pentru reorganizarea liniilor de tramvai din zonă. Nicușor Dan ar dori ca Piața Unirii să devină un centru logistic, din acest punct de vedere, urmând ca mai multe linii de tramvai să facă joncțiunea în acest punct al Bucureștiului.

„Sunt tramvaie, de exemplu 32 care se opreşte la Mitropolie, sunt alte tramvaie care se opresc la Piaţa Sfântul Gheorghe. Ce vrem noi să facem este să le unim prin Piaţa Unirii, în aşa fel încât să avem nişte diagonale, prin centrul oraşului”, a mai precizat Nicușor Dan.

Citește și  Meseriile pentru care nu ai nevoie de diploma de Bacalaureat. Poți câștiga mii de euro pe lună

Primarul Capitalei a dat de înțeles că, în situația în care se va opta pentru varianta de lucru care ar afecta circulația rutieră, se va găsi o soluție pentru gestionarea eficientă a traficului, mai ales că durata lucrărilor va fi una mare. Estimările specialiștilor spun că lucrările de la Planșeul Pieței Unirii pot fi derulate pe durata unui an și jumătate, cel puțin.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult