- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Notă de plată cu probleme în centru Clujului. Chelnerul şi-a trecut bacşiş pe notă fără să întrebe clientul şi a calculat şi greşit valoarea: „Ce nesimţită e HoReCa”

06 Dec, 14:33 • Russo George
Într-un local din centrul Clujului, un bărbat s-a trezit cu bacşişul trecut pe bonul fiscal, fără ca ospătarul să-l fi întrebat în prealabil dacă este de acord. Din păcate pentru client, adăugarea bacşişului fără ştirea sa nici măcar nu a fost singura "greşeală" făcută de chelner.
Notă de plată cu probleme în centru Clujului. Chelnerul şi-a trecut bacşiş pe notă fără să întrebe clientul şi a calculat şi greşit valoarea: Ce nesimţită e HoReCa

”Tips-ul adaugat fara să ne spună.. pentru că nu i-am specificat când am cerut nota cât tips vrem să lăsăm”, a relatat bărbatul din Cluj pe Reddit, iar postarea sa a strâns sute de comentarii.

Clujeanul a relatat că după ce a primit nota de plată şi a observat bacşişul adăugat fără să fi fost consultat, l-a confruntat pe chelner şi i-a cerut să plătească doar consumaţia.

Totuşi, chelnerul a mai făcut o greşeală destul de gravă. Pe bonul prezentat de client, apare trecut un tips de 10%, în valoare de 21 de lei, deşi totalul notei este de 189 de lei, ceea ce este aritmetic imposibil, lucru obervat şi de comentatorii postării.

”Cum ai bacșiș de 10% în valoare de 21,2 lei, iar tot bonul este de 189 de lei?”, s-au minunat utilizatorii Reddit.

”190 de lei? Nu mai face lumea paranghelie acasă? De banii aia rupeam ficatul pe genunchi… Sau ok, bun înțeleg, dar măcar în scară sau în pădure… Nu mai e de mers in localuri de prin vara lui 2022”, a mai scris cineva.

Locuitorii din Cluj, revoltaţi de preţurile practicate de baruri şi restaurante

În continuare, majoritatea comentariilor au fost legate de preţurile practicate de restaurantul respectiv şi, în general, în domeniul HoReCa.

„- Baiatu’ baiatu’ , n-am comandat tips!”

„15 lei pentru o bere de 0,4l? N-am mai ieșit în oraș în ultimii ani, mai ales de când au crescut prețurile cu nesimțire, dar… 15 lei??? Pizza +40 lei??? Rămân fără aer…”

„Îi ceream alt bon, fără tips și dacă nu se conformau, mă ridicam și plecam de la masă fără să plătesc.”

„Mi se pare revoltător să ceară tips. Nu suntem în USA, au salarii minime pe economie și cu asta basta, nu le convine jobul, să-și caute altul la fel ca toți restul.”

„Te prinde încă o revoluție sau două până vine mâncarea, merg pe sistemul se naște un fraier în fiecare zi.”

„42 lei o pizza și încă îți cer bani pentru sos, ce scârboasă e horeca”

„Sincer, pentru ce și-a pus bacșiș? Că a servit câteva băuturi la suprapreț? Eu i-aș recomanda să își ia tips din prețurile alea umflate.”

Citeşte şi: Noile taloane de pensii cu sumele majorate vor fi tipărite în curând! Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii: „Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate.”