- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noile taloane de pensii cu sumele majorate vor fi tipărite în curând! Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii: „Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate.”

06 Dec, 13:33 • Oprea Alina
Șeful Casei Naționale de Pensii a anunțat perioada în care noile taloane de pensii vor fi tipărite, cu sumele majorate. De asemenea, Ministru Muncii, Simona Bucura-Oprescu a avut o intervenție, menționând că acestea vor fi mai bune odată cu recalcularea!
Noile taloane de pensii cu sumele majorate vor fi tipărite în curând! Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii: „Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate.”

Daniel Baciu,  șeful CNPP, a anunțat când vor fi tipărite noile taloane de pensii, cu sumele majorate.

A rămas mai puțin de o lună până când românii vor primi sume majorate, fiind vorba de o indexare de 13,8% cu rata inflației.

Se va începe de săptămâna viitoare să se tipărească noile cupoane care conțin majorările, fiind anunț făcut de directorul CNPP Daniel Baciu, pentru Antena 3 CNN.

”Valoarea punctului va crește de la 1785 de lei la 2032 de lei. De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii”, a declarat Daniel Baciu în exclusivitate la Antena 3 CNN, conform celor comunicate de Antena3.

Ai putea fi interesat și de: Legea Pensiilor este în Monitorul Oficial! Cine sunt românii care vor primi pensie dublă și cine nu va primi niciun leu în plus?

Pensii 2024
Pensii 2024

Noile taloane de pensii vor fi tipărite

Luna septembrie a anului viitor va reflecta schimbările majore așteptate de mulți dintre români, astfel că atunci va fi recalcularea. Sunt români care vor beneficia de creșteri de peste 70%, ceea ce înseamnă un plus variat între 1.500 și 2.000 de lei pentru seniori.

Noua formulă de calcul, bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivității, va aduce bani în plus în special pentru cei care au stat mai mult în câmpul muncii.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a anunțat perioada când vor primi aceștia sumele mărites și ceea ce va scrie pe noile taloane.

„Răspunsul meu este ferm și clar: avem o lege care va fi pusă în aplicare exact așa cum este, nu etapizat, iar da, începând din luna septembrie, fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, românii vor beneficia de recalculare.

În septembrie vine talonul cu pensia mărită. Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate.

Fiecare român, fie că discutăm despre sumele pe care le primesc pe card sau de la poștaș, fie că sunt taloane roșii, fie că sunt taloane mov, vor avea noile taloane iar în baza acestora vor vedea românii că vor avea, în cea mai mare parte, pensii mai bune.

Oricum, niciuna nu va scădea. Conform noii legi, va fi menținut cuantumul cel mai favorabil”, a declarat ministrul Muncii, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Pensii 2024. Klaus Iohannis a semnat decretul! Pensii speciale pentru o anumită categorie de angajați!