- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O femeie de serviciu, mamă singură, a dat în judecată o mare firmă de avocatură din Londra, după ce a fost concediată dintr-un motiv incredibil

22 Feb, 23:42 • Russo George
O mamă singură din Ecuador, Gabriela Rodriguez, a dat în judecată atât o mare firmă de avocatură de la Londra, Devonshires Solicitors, cât și compania de curățenie Total Clean, la care era angajată, după ce a fost concediată în prag de Crăciun pentru un incident aparent banal.
O femeie de serviciu, mamă singură, a dat în judecată o mare firmă de avocatură din Londra, după ce a fost concediată dintr-un motiv incredibil

Gabriela Rodriguez, originară din Ecuador, lucra de doi ani ca femeie de serviciu la firma de avocatură din Londra. Sindicatul United Voices of the World (UVW), care susține lucrătorii imigranți, a declarat că Gabriela a fost concediată chiar înainte de Crăciun, după ce firma de curățenie la care era angajată a primit o plângere de la Devonshires Solicitors, reclamând faptul că femeia a mâncat un senviş rămas după o şedinţă, în valoare de 1,5 lire.

Sandvişul în cauză fusese lăsat după o întâlnire la firma de 235 de avocaţi şi trebuia aruncat, potrivit RollOnFriday.

Un purtător de cuvânt al Devonshires Solicitors a declarat pentru The Post că nu a făcut o „plângere formală” împotriva lui Rodriguez, insistând că nu a „cerut să se ia nicio măsură împotriva ei”.

Total Clean susţine, însă, că Rodriguez a comis un furt prin faptul că a mâncat resturile din sandvişul cu ton.

Citeşte şi: O nouă „goană după aur” în SUA. Care sunt zonele unde ai cele mai mari şanse să găseşti pepite preţioase

După aflarea veştii că Rodriguez a fost concediată, membrii sindicatului United Voices of the World s-au adunat în faţa birourilor Devonshires cu 100 de conserve de ton, 300 de sandvişuri împachetate de mână, baloane în formă de inimă şi scrisori de apreciere la adresa femeii, potrivit The Guardian.

Între timp, Rodriguez însăşi a protestat şi ea faţă de decizie, a relatat The Guardian, susţinând că a fost concediată pentru discriminare rasială indirectă.

Petros Elia, secretarul general al UVW, care reprezintă un număr mare de femei de serviciu din Marea Britanie, dintre care majoritatea sunt lucrători migranţi, a declarat: „Doar pentru că le curăţăm mizeria, nu înseamnă că ne pot trata ca pe nişte gunoaie”.

Citeşte şi: Pensionarul special care primește peste 10.000 de euro în fiecare lună. Locuiește în Ardeal și a fost Procuror General al României