- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O nouă „goană după aur” în SUA. Care sunt zonele unde ai cele mai mari şanse să găseşti pepite preţioase

22 Feb, 21:57 • Russo George
Goana după aur de la mijlocul secolului XIX din Statele Unite ale Americii continuă, la o scară mult mai mică, şi în prezent, mulţi americani fiind atraşi în continuare de posibilitatea unei îmbogăţiri rapide, în ciuda faptului că rata şomajului este în scădere, ajungând în ultima lună la doar 3,7%.
O nouă goană după aur în SUA. Care sunt zonele unde ai cele mai mari şanse să găseşti pepite preţioase

Goana după aur este o perioadă de migrație pripită și masivă de muncitori în mai multe zone rustice în care a existat o descoperire dramatică a unor cantități mari de aur. De obicei, se referă mai ales la Goana după aur din California din 1849 .

Numărul căutătorilor de aur din Statele Unite înregistrează în ultimii ani o creştere continuă, la această situaţie contribuind şi creşterea preţului aurilui după 2015, când înregistrase cea mai scăzută valoare din ultimii zece ani.

Publicația Smithsonian a realizat o listă scurtă cu cinci locuri unde orice amator poate să își încerce norocul în a găsi aur.

Goana după aur: Nevada rămâne unul dintre statele preferate ale căutătorilor de aur

Nevada produce în prezent aproape 75% din randamentul anual al aurului din SUA. Deși în această zonă se face, în primul rând, minerit profesional, statul le permite amatorilor să caute pepite pe terenuri de proprietate publică, în mod recreațional sau, mai frecvent, să detecteze metale. Parcelele de teren cu cel mai mare randament sunt revendicate în mare parte pentru uz privat, dar în zona de recreere Rye Patch din Lovelock, la aproximativ 90 de mile nord-est de Reno, oamenii au voie să caute aur.

De-a lungul anilor 1860 și 1870, Rye Patch Mill a extras peste 1 milion de dolari în aur și argint. Moara s-a închis în 1877 și, la fel ca multe alte așezări create în goana după aur, Rye Patch a devenit un oraș fantomă pe măsură ce familiile s-au mutat pentru a urmări alte vise. Acum, Rye Patch este un parc de stat care acoperă peste 2.000 de acri de pământ. În timp ce vechea moară era, în primul rând, o mină de argint, acum prospectori vin de departe pentru a găsi aur. Aurul găsit la Rye Patch poate varia de la fulgi la pepite, unele pepite conținând un model chevron unic. Chiar dacă un rezervor mare se află lângă parc, mulți căutători de aur caută aur pe uscat.

Deoarece Nevada este un stat uscat și stâncos, un detector de metale poate fi util în căutarea aurului. Prospectorii folosesc, de asemenea, tehnici de spălare uscată pentru a obține aur fără utilizarea apei. Inventate de Thomas Edison, dispozitivele de spălare uscată folosesc un flux de aer reglat pentru a elimina sedimentele mai ușoare și a lăsa în urmă aurul mai greu pentru colectare.

Albia râului Sacramento din California

Aici a început Gold rush (Goana după aur), de-a lungul râului Sacramento și, timp de zeci de ani, malurile au fost exploatate. Prospectorii încă mai găsesc pepite de aur în râul american. Un loc de-a lungul râului, în care amatorii sunt lăsați să caute aur este la granița cu comitatele Placer și El Dorado, în zona de recreere a statului Auburn. În această locație, toate echipamentele de exploatare a aurului sunt interzise, ​​cu excepția tigăii de aur, de modă veche. Zona de agrement Auburn State oferă peste 100 de mile de drumeții și trasee de cai care șerpuiesc de-a lungul râului american.

Albia râului Yukon din Alaska

Peste 100.000 de vânători de aur au migrat în Yukon și Alaska pentru a căuta bogății, încă din 1896, când a fost descoperit aur în Yukon. Autostrada Dalton se întinde pe 414 mile de la Livengood, Alaska, la 80 mile nord de Fairbanks, până la Prudhoe Bay pe coasta Oceanului Arctic. Pe lângă autostradă, parcele de teren au fost deja revendicate de operațiuni miniere profesionale. Cu toate acestea, unele zone de acces public sunt clasificate drept „randament ridicat” pentru prelucrarea aurului, potrivit Biroului de Administrare Teren (BLM). O astfel de zonă este râul South Fork Koyukuk, care se ramifică din râul Yukon, la mila 156,3 din Dalton Highway. Unele zone de-a lungul râului Koyukuk au fost exploatate profesional, dar din cauza provocărilor de transport din această zonă, multe operațiuni miniere au lăsat loc vânătorilor de aur amatori.

Fosta mină Cache Creek din Colorado

Mina Cache Creek din Twin Lakes, Colorado, a fost o operațiune de succes de peste 50 de ani. Când s-a închis în 1911, ca urmare a unui proces de mediu, aurul zonei era departe de a fi epuizat. În 2000, BLM a achiziționat peste 2.000 de acri de teren pentru a se adăuga celor peste 70.000 de acri din jurul pârâului Cache, pentru a păstra spațiul deschis în Colorado și a proteja habitatul elanului nativ. Acum, zona este deschisă pentru căutarea de aur. La Cache Creek este permisă numai exploatarea minelor recreaționale. Odată cu atenția sporită pe care Cache Creek o primește ca sit de prospectare a aurului, vizitatorilor li se cere acum să plătească o mică taxă de intrare și să respecte regulile care împiedică distrugerea mediului, cum ar fi utilizarea numai a instrumentelor de prospectare nemotorizate.

Lynx Creek, Arizona

În timp ce Arizona este cunoscută în mod obișnuit pentru mineritul său de minerale precum cuprul, argintul și turcoazul, statul este pe locul cinci la nivel național în producția de aur. Aurul a fost descoperit pentru prima dată la mijlocul secolului al XIX-lea în râul Gila. Munții Bradshaw, situați la sud de Prescott, Arizona, au fost întotdeauna cunoscuți pentru producția lor de aur. Căutatorii de aur sunt bineveniți pe tot parcursul anului în cei peste 100.000 de acri de teren din Pădurea Națională Prescott și 950 de mile de trasee. Parcul permite, de asemenea, până la 14 zile de camping într-o perioadă de 30 de zile. Există unele reglementări cu privire la locurile în care producătorii pot extrage aur în mod recreațional, dar zonele Lynx Creek și Lynx Lake sunt deschise amatorilor porniți în căutarea aurului.

Citeşte şi: Despăgubiri exorbitante, de peste 6,7 miliarde de dolari, cerute de la statul român în dosarul Roșia Montană