- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Turiștii sunt amendați în Italia fără să înțeleagă de ce! Care este, de fapt, motivul sancțiunii

03 May, 11:07 • Constantin Cristina
Sezonul vacanțelor este pe cale să înceapă, iar autoritățile s-au decis să impună o sancțiune pentru turiștii care vin să viziteze un oraș italian. De ce sunt amendați aceștia?
Turiștii sunt amendați în Italia fără să înțeleagă de ce! Care este, de fapt, motivul sancțiunii

Odată cu venirea vacanțelor care ar trebui să fie la pachet cu voia bună, vin amenzile destinate turiștilor care nu cunosc bine regulamentele pentru fiecare destinație, a relatat wall-street.ro.

Autoritățile stațiunii de lux cunoscută de pe Riviera italiană, Portofino, te penalizează dacă stai prea mult în zonele care atrag cei mai mulți clienți.

Vezi și: Badante românce amendate în Italia! Multe dintre acestea nu au declarat veniturile. Garda de Finanțe e pe urmele lor

Turiștii sunt amendați în Italia fără să înțeleagă de ce

Ca în fiecare an, Portofino, o stațiune de doar 400 de locuitori, atrage foarte mulți turiști. De exemplu, în vacanța de Paște au fost în această stațiune 7.000 de turiști, chiar dacă este cea mai scumpă destinație, fiinf mai scumpă decât Amalfi.

Datorită numărului mare de turiști într-o zonă cu populație mic, s-a decis să fie amendați cei care stau prea mult într-un loc, făcând loc pentru alți turiști.

Mai precis, primarul din Amalfi, Matteo Viacava, a explicat că-și dorește să îi facă pe turiști să înțeleagă că nu pot să blocheze străzi după bunul plac. Mai mulți locuitori din zonă s-au plâns că ambuteiajele și adunările de turiști blochează zonele cele mai cunoscute, iar asta a dat naștere unor așa-numite zone „anti-selfie”.

Portofino, Italia
Portofino, Italia

 

 

Zonele în care riscă turiștii să fie amendați sunt Piazza Martiri dell’Olivetta, cheiurile Calata Marconi la nord, respectiv băile publice de pe „pontonul” Umberto I, la sud.
Sătucul pescăresc va amenda practicile care contravin noii legislații cu amenzi între 68 și 275 de euro. Acest „perimetru roșu” va rămâne marcat ca atare până pe data de 15 octombrie când se încheie, oficial, sezonul în micul sat pescăresc.

Autoritățile nu au exprimat clar timpul pe care îl poate petrece cineva în zonele centrale, tocmai pentru a nu fi amendați.

Cel mai probabil, amenzile vor fi date doar în situațiile în care se vor crea blocaje majore în zonă ca urmare a prezenței turiștilor, deși localnicii au păreri diverse cu privire la eficiența legislației

Alte articole: HoReCa și Turism, nevoie urgentă de personal! Sezonul estival la un pas de deschidere. Iată ofertele de joburi disponibile