- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O polițistă de frontieră a apelat la o metodă banală, dar eficientă, pentru a ascunde mita pe care o primea. 200.000 de euro a adunat, ascunzând banii în sutien

07 Jun, 21:24 • Stefan Simion
O polițistă de frontieră a ascuns în sutien banii pe care îi primea drept mită. Timp de trei ani, până când a fost prinsă, polițista a adunat o sumă frumușică, 200.000 de euro. Oamenii legii au găsit, la percheziția domiciliară, o agendă în care femeia își nota toate încasările. Prinsă în flagrant, femeia își așteaptă acum sentința.
O polițistă de frontieră a apelat la o metodă banală, dar eficientă, pentru a ascunde mita pe care o primea. 200.000 de euro a adunat, ascunzând banii în sutien

O polițistă de frontieră a câștigat bani frumoși din mită, atât timp cât a activa la Vama Petea. Cea mai mare parte a banilor a fost făcută în perioada pandemiei, când femeia și colegii ei au profitat de condițiile specifice pentru a cere sume de bani în schimbul trecerii frontierei. Banii primiți de polițistă erau ascunși în sutien.

În schimbul unor sume de bani, cuprinse între 50-100 euro de persoană, unii dintre polițiștii de frontieră falsificau documentele, se arată în datele din anchetă.

Ancheta oamenilor legii a scos la iveală și modul de operare în acest caz. Polițista a fost prinsă în flagrant, în urmă cu doi ani.

Citește și Top 10 cele mai bogate oraşe din lume. Care sunt locurile în care trăiesc cei mai mulţi milionari …

”Pe 24 august 2021, a fost organizat un flagrant, iar în tură era exact polițista în cauză. Fără nicio reținere și fără să știe cu cine stă de vorbă, femeia le-a cerut polițiștilor sub acoperire 200 de euro mită pentru a le permite să intre în ţară fără a fi supuşi măsurilor de carantinare, în lipsa unui vaccin sau a unui test PCR valabil”, se arată în raportul Poliției, citat de Cancan

Polițistă de frontieră, prinsă cu bani în sutien

La percheziția corporală, în sutienul femeii au fost găsiți atunci 350 de euro (bancnote de 10, 20 și 50 de euro), dar și 100 de lire sterline, în 4 calupuri, bani încasați ilegal în mai puțin de 4 ore”, se arată în ancheta realizată în acest caz.

În total, în 3 ani, cât a activat în acest post, femeia a adunat 200.000 de euro, din mita primită.

Citește și Iată câți bani bagi în buzunar dacă pleci în Spania la cules de căpșuni. Scorurile sunt mult …

În urma audierilor, femeia și-a recunoscut faptele și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul respectiv a fost însă respins de judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins acordul, pe motiv că soluţia inițială este nejustificat de blândă,  în raport cu gravitatea infracţiunilor şi periculozitatea inculpatei. Astfel, urmărirea pemnală va continua, iar femeia îți așteaptă acum sentința.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult