- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Iată câți bani bagi în buzunar dacă pleci în Spania la cules de căpșuni. Scorurile sunt mult peste România

06 Jun, 12:53 • Cornel Ghimeșan
De ani de zile, românii aleg să plece în Spania la cules de căpșuni. Ei iau această decizie bazându-se pe faptul că acolo veniturile sunt mai mari decât cele din România. Iată cât câștigă lunar românii muncitori.
Iată câți bani bagi în buzunar dacă pleci în Spania la cules de căpșuni. Scorurile sunt mult peste România

Românii care visează să câștige mai mulți bani și sunt și dispuși să își asume munca, decid să părăseacă România și să se orienteze spre țări precum Spania, Germania sau Italia. Acolo locurile de muncă sunt mai bine plătite, iar site-urile de recrutare sunt pline în mod constant de anunțuri cu oferte de muncă. Cele mai căutate job-uri sunt cele de culegător de fructe sau legume. Iată ce salariu câștigă în medie o persoană care pleacă în Spania la cules de căpșuni.

Citește și: Salariul din România plătit cu 1.400 de euro pe lună. Ce trebuie să faci pentru jobul de consultant în dreptul muncii

Marea majoritate a românilor sunt nefericiți cu veniturile pe care le obțin în România și cu nivelul de trai de aici, motiv pentru care decid să plece să lucreze și să locuiască în străinătate. Din această cauză, firmele de aici se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă.

Cei care se duc să muncească în Spania, de cele mai multe ori au activități precum: culesul merelor, cireșelor, afinelor, nectarinelor sau caiselor, sau vor curăța pomi. Sunt disponibile și locuri de muncă în fabricile din zonă, unde fructele trebuie aranjate în lăzi și caserole. Site-urile care sunt specializate în recrutarea personalului pun la dispoziție, în mod constant, sute de anunțuri disponibile, care oferă variante care mai de care mai avantajoase.

Câți bani poți să câștigi în Spania

De exemplu, persoanele care se gândesc să plece în Spania la cules de căpșuni ar putea beneficia de cazare gratuită, iar salariul va fi de 8.10 euro pe oră. De asemenea, transportul este asigurat de firmă, iar programul de lucru este de 7-10 ore. Un calcul rapid ne va arăta că românii ar putea băga în buzunar la finalul lunii aproximativ 1.800 de euro pe lună.

O femeie din România, care a renunțat cu ani în urmă la locul ei de baștină pentru Spania, a explicat pe rețelele de socializare care sunt costurile pe care trebuie să ți le asumi atunci când te gândești să te muți acolo. Bineînțeles că nivelul cheltuielilor poate varia de la lună la lună și este adaptat în funcție de salariul pe care fiecare îl încasează. Mai mult de atât, cheltuielile sunt influențate și de stilul de viață și de nevoile personale. Trăgând o line, românca a afirmat că pentru mâncare cheltuielile variază între 400 și 700 de euro, dar că mai sunt câteva sute de euro bune se vor duce pe facturi, rate sau asigurări.

„Depinde dacă ai copii, ce rate ai, să plătești 200€ cheltuieli, 400€ să lași în mercadona pe mâncare (pe principiul că noi, româncele, în general gătim mult) și îți mai rămân 400€ pentru una alta”, spune românca.

Un alt internaut a venit cu informații suplimentare legate de costurile pe care trebuie să ți le asumi în Spania.

„Familie de trei, mâncare 500-600€, curent, 150-200€, apă 80€ la 2-3 luni, asigurări private 50-80€ de persoană, pe lună”.

Alte artcole: Povestea de succes a doi soţi din Suceava. După ce timp de 4 ani au cules căpșuni în Germania, acum au propria platație în România și fac bani frumoși din ea

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult