- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Obiectele vechi de decor care te pot îmbogăți peste noapte. Cu cât se vinde acum peștele de sticlă din perioada comunistă

13 Apr, 19:31 • Cornel Ghimeșan
O mulțime de obiecte vechi, de pe vremea bunicilor noștri, se vând acum la prețuri uriașe pe internet. Colecționarii de astfel de obiective sunt dispuși să plătească oricât pentru a intra în posesia lor.
Obiectele vechi de decor care te pot îmbogăți peste noapte. Cu cât se vinde acum peștele de sticlă din perioada comunistă

De această dată, obiectul decorativ care face furori în mediul online este peștele de sticlă care se pune pe televizor. Pe vremuri, era nelipsit din locuințele românilor și, de cele mai multe ori, era ținut cu un milet sub el, pentru a aduce o notă aparte de eleganță și tradiție în camerele de zi.

Citește și Vacanțe 2024. Cât vor costa concediile în străinătate anul acesta. ”Prețurile au crescut cu 10 procente”

Cu cât se vinde acum pe internet peștele de sticlă din perioada comunistă

Peștele de sticlă a devenit foarte popular în perioada comunismului. Între timp, societatea a evoluat, moda s-a schimbat, iar în locul unor astfel de obiecte de decor au venit tot felul de dispozitive electronice.

Majoritatea oamenilor aveau acest pește de sticlă în casă atunci, iar unii dintre ei îl mai au și astăzi. Cei care l-au păstrat se pot considera norocoși, căci prețul unui astfel de obiect e uriaș acum. Pe internet se poate vinde cu 100 de lei, dacă vorbim de un model simplu, și poate ajunge până la 500 de lei, în cazul acelui pește realizat din sticlă de Murano, o variantă destul de rară a acestui bibelou.

Pe OLX, spre exemplu, apar tot mai des anunțuri legate de vânzarea de monede, bancnote vechi, haine vintage, elemente de decor vechi sau tot felul de obiecte din perioada comunistă. Covoarele pentru pereți cu Răpirea din Serai se vând cu mii de lei sau chiar mai mult. Mai nou, au apărut la vânzare pe internet acele carpete cu tigri și cu păun, iar vânzătorii cer nu mai puțin de 15.000 de euro pe ele.

Românii mai vând rame în formă de inimă pentru fotografii, sticle de coniac, bibelouri vechi, fructiere, tricouri cu Ion Dolănescu sau Abba, fructe din plastic, oglinzi de diverse dimensiuni.

Citește și Nou semnal de alarmă al medicilor! Un aliment consumat zilnic este un adevărat pericol pentru sănătate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult