- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

„Ofer 1.600 € pe lună, dar nu găsesc oameni”. Jobul pe care nu-l vrea nimeni din cauza programului, într-o celebră staţiune italiană

31 Mar, 19:36 • Adrian Popovici
Proprietarul unui restaurant din din celebra stațiune Portofino susține că tinerii nu mai aplică job-urile pe care le oferă, asta deși el oferă salarii lunare de 1.600 de euro, la care se adaugă beneficii și bacșișul.
„Ofer 1.600 € pe lună, dar nu găsesc oameni”. Jobul pe care nu-l vrea nimeni din cauza programului, într-o celebră staţiune italiană

Un antreprenor din Italia, patronul unui restaurant din celebra stațiune Portofino, povestește faptul că deși oferă 1.600 de euro pe lună lucrătorilor sezonieri aflați în căutarea unui job are probleme în ceea ce privește găsirea candidaților potriviți și dă vine pe tineri, pe care îi acuză că nu mai vor să lucreze seara, după cum transmite La Repubblica.

„Tinerii nu vor să mai lucreze seara”, explică italianul care susține că oferă 1.600 de euro celor aflați în căutarea unui job.

Proprietarul restaurantului situat pe una dintre cele mai populate străzi din Portofino, se confruntă cu o dilemă. Localul său, denumit „Calata Marconi”, este amplasat la doar câțiva metri distanță de centrul stațiunii. Cu toate acestea, antreprenorul este profund îngrijorat deoarece nu reușește să găsească oameni aflați în căutarea unui job dispuși să lucreze pentru el.

„Nu cred că este o problemă legată de bani. Salariul este de aproximativ 1.600 de euro net, apoi există și al 13-lea salariu, lichidarea și, în plus, bacșișul care contează mult, dar tinerii nu mai vor să lucreze seara”, a mărturisit antreprenorul italian.

„În trecut, primăvara primeam în medie trei sau patru CV-uri pe zi de la tineri care căutau un loc de muncă. Unii erau tineri calificați, alții mai puțin, citeam și selectam, luam pe cei mai buni; acum nu mai este așa. Tinerii din ziua de azi nu sunt atrași de acest job, probabil le complică prea mult viața, vor să fie liberi seara și în timpul weekendului; odată nu era așa”, a mai precizat Mauro.

Citește și: Locul de muncă în care cei fără studii ar putea primi un salariu echivalent al unui medic. Angajatorii nu găsesc oameni nici așa. Nu e nevoie de experiență

. Jobul pe care nu-l vrea nimeni din cauza programului, într-o celebră staţiune italiană
. Jobul pe care nu-l vrea nimeni din cauza programului, într-o celebră staţiune italiană

Prea multe joburi, prea puțini candidați

În anii trecuți, antreprenorul susține că avea prea multe cereri decât joburi disponibile, acum, Mauro nu mai știe ce să facă. Aparent, pentru această vară italianul susține că nu a primit niciun CV. Foarte puțini candidați au venit la interviu și doar unul dintre ei a rămas angajat.

„Ceea ce nu este suficient. Probabil este şi o problemă legată de mentalitate. Realist vorbind, este un job solicitant, dar nu fără satisfacţii. Eşti mereu în contact cu oamenii. Astăzi, poate, mulţi tineri sunt ajutaţi de părinţi, poate preferă altfel de joburi şi sunt mulţumiţi să trăiască de la o zi la alta. Poate alţii speră să devină ca Ferragni (n.r. celebritate din Italia), bogaţi fără să fie nevoiţi să depună muncă fizică”, susține italianul.

Se pare că nu doar Mauro se confruntă cu o astfel de criză. Mai multe localuri şi mici afaceri se confruntă cu lipsă de personal din cauza dezinteresului tinerilor pentru joburi de acest fel. La mare căutare sunt acum marile restaurante care le pot oferi angajaţilor mâncare și cazare.

Citește și: Locul de muncă plătit cu 4.000 de euro pe lună! Se oferă cazare gratuită, pe lângă salariul colosal