- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Oraşul din România, în top 10 orașe europene cu cel mai bun nivel de trai

18 Dec, 13:23 • Dobran Viorel
Cunoscut și ca „Oraşul tinerilor”din Transilvania, Cluj-Napoca s-a clasat pe locul 9 în Europa, alături de metropole europene precum Zurich, Copenhaga, Stockholm și Geneva.
Oraşul din România, în top 10 orașe europene cu cel mai bun nivel de trai

Oraşul din România care rivalizează ca nivel de trai cu multe metropole din Europa. Raportul pentru Calitatea Vieții a analizat 83 de orașe din Uniunea Europeană, inclusiv București și Piatra Neamț din România. Cluj-Napoca se remarcă prin creșterea semnificativă înregistrată în calitatea vieții, conform datelor comparate cu anul 2019.

Oamenii din Cluj sunt satisfăcuți cu privire la siguranța, eficiența transportului în comun și posibilitatea de a găsi ușor un loc de muncă.

„Chiar s-a dezvoltat destul de bine. Chiar și transportul. Toate! E un oraș foarte curat și cu multe locuri de muncă”, spune o clujeancă.

Ioan Hosu, sociolog, subliniază că nivelul înalt de satisfacție reflectă performanțe ridicate în managementul serviciilor publice, calitatea și performanța angajatorilor, precum și relațiile sociale. Aceste aspecte fac orașul mai atractiv pentru rezidenți.

Conform rezultatelor sondajului, 80% dintre respondenți se simt în siguranță în Cluj-Napoca, iar 73% cred că pot găsi un loc de muncă mai bun în acest oraș. Locuitorii apreciază dezvoltarea orașului, curățenia, și oferta extinsă de locuri de muncă, potrivit Știrileprotv.

 

Topul orașelor care te plătesc ca să locuiești acolo. Bonusurile ajung și la 80.000 de euro

Cu toate acestea, participanții la sondaj recunosc că traiul în Cluj-Napoca nu este nici pe de parte unul ieftin, însă calitatea crescută a vieții reflectă o creștere a costurilor de viață.

La acest sondaj au participat peste 70.000 de persoane din 23 de țări.

Oraşul Cluj-Napoca

Topul oraşelor cu cele mai multe oferte de locuri de muncă la stat. Guvernul anunţă austeritate, dar în august sunt de două ori mai multe joburi de bugetar decât în iulie

Orașul din România care ocupă primul loc în topul celor mai ieftine destinații de city break din lume! Iată despre ce localitate este vorba

Timișoara este un oraș deosebit față de majoritatea celorlalte datortă stilului de viață pe care îl are, cultura, arhitectura, oamenii, iar lista poate continua. Conform Profit.ro, Timișoara, în afara detaliilor arhitecturale și culturale, ocupă locul celor mai ieftine orașe atunci când oamenii aleg să plece într-un city break, dat fiind faptul că stilul de viață și cazarea sunt cu mult mai ieftine față de alte orașe europene.

Timişoara, oraşul românesc care detronează America Latină?

Ai crede ca America este locul unde toată lumea dorește să ajungă, însă lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Inflația poate fi un factor care influențează alegerile turiștior, dat fiind faptul că nu vor să își depășească cheltuielile. Așadar, Timișoara a devenit, în urma unor statistici, locul întâi în tpul celor mai ieftine destinații pentru un city break, obținând un scor de 8,63, cu puțin peste 8,22 care a fost obținut de capitala Argentinei, Buenos Aires.

Multe destinații turistice din Europa vor introduce anul viitor taxe turistice. Află care este lista orașelor, dar și prețurile aferente vizitării acestora.

„În ciuda dimensiunilor sale mici, orașul este plin de cultură, găzduind peste 30 de festivaluri pe parcursul anului, de la Central European Film Festival la Vest Fest, un festival de muzică de trei zile. Este ușor de înțeles de ce orașul a fost votat capitala europeană a culturii în 2021.”, au declarat autorii care au realizat clasamentul menționat anterior.

Topul continuă!

Topul celor mai ieftine destinații din categoria city break, după Timișoara și Buenos Aires, este urmat de: Baku, capitala Azerbaidjanului, orașul indonezian Yogyakarta și capitala Georgiei, Tbilisi. Dacă te-a interesat un loc ieftin pe care îl poți vizita la sfârșit de an, iată câteva alegeri mai pretențioase la care bugetul este peste ceea ce s-a prezentat anterior: Los Angeles, Dublin, Oslo, Paris și Milano.

Vezi și: Vești excelente pentru seniori! Marcel Ciolacu confirmă majorarea pensiilor în 2024

Top 10 cele mai bogate oraşe din lume. Care sunt locurile în care trăiesc cei mai mulţi milionari şi miliardari. Oraşul New York este lider absolut

Top 10 cele mai bogate oraşe din lume. Metropolele din Statele Unite ale Americii domină topul celor mai bogate orașe ale lumii după numărul de milionari în 2022, conform Henley Global Citizens Report. Șase orașe din SUA sunt în Top 20, iar China are două orașe în Top 10. Raportul mai arată că 623 de persoane au active în valoare de cel puțin 100 de milioane de dolari și 62 de miliardari locuiesc în oraș.

Top 10 cele mai bogate oraşe din lume

Oraşul New York

New York găzduiește cele mai multe persoane cu averi considerabile, potrivit unui nou raport al companiei de consultanță pentru migrarea investițiilor Henley & Partners, citată de CNBC. Aproximativ 345.600 de milionari locuiesc în New York, iar dintre aceștia 15.470 sunt multimilionari care au active în valoare de peste 10 milioane de dolari, 737 de centimilionari (avuție de 100 de milioane de dolari sau mai mult) și 59 de miliardari, se arată în raport. Centrul financiar al SUA este recunoscut drept cel mai bogat oraș din lume după mai multe criterii. Averea privată totală deținută de rezidenții bogați din New York a depășit 3 trilioane de dolari.

Citeşte şi: Țările cu cele mai mari pensii din Europa la care românii nu au curajul să viseze. Cine sunt europenii care primesc lunar 1.800 de euro

Tokyo este pe locul al doilea, cu 304.900 de persoane cu valoare netă ridicată. În comparație cu New York, o proporție mult mai mică dintre aceștia au active în valoare de peste 10 milioane de dolari. Raportul a constatat că 7.350 de oameni din Tokyo sunt multimilionari, 263 au peste 100 de milioane de dolari și 12 sunt miliardari.

Podiumul este completat de San Francisco (276.400 milionari), în timp ce Londra, care timp de mulți ani a ocupat prima poziție în clasament a căzut pe locul 4, numărând „doar” 272.400 de milionari.

Zona Golfului San Francisco – care include Silicon Valley – completează primele trei orașe cele mai bogate, cu 276.400 de persoane cu valoare netă mare, dintre care 12.890 sunt multimilionari.

Citeşte şi: A fost anunțată țara în care dispar complet banii! Românii merg lunar acolo

Top 10 cele mai bogate orașe din lume

  1. New York, S.U.A. (345.600)
  2. Tokyo, Japonia (304.900)
  3. Zona Golfului San Francisco, S.U.A. (276.400)
  4. Londra, Regatul Unit (272.400)
  5. Singapore, Singapore (249.800)
  6. Los Angeles, S.U.A. (192.400)
  7. Chicago, S.U.A. (160.100)
  8. Houston, S.U.A. (132.600)
  9. Beijing, China (131.500)
  10. Shanghai, China (130.100)