- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Topul orașelor care te plătesc ca să locuiești acolo. Bonusurile ajung și la 80.000 de euro

14 Oct, 17:24 • Bumbeneci Diana
Lista oraşelor europene care îţi dau bani ca să te muţi acolo. Bonusurile ajung şi la 80.000 de euro.
Topul orașelor care te plătesc ca să locuiești acolo. Bonusurile ajung și la 80.000 de euro

Sunt orașe europene cu populație în scădere, iar pentru a salva această situație oferă sprijin financiar persoanelor care aleg să se mute acolo. Pentru cei care nu sunt „legați” de țara în care s-au născut și care se pot muta oricând în alt spațiu există oportunități oferite de mai multe orașe europene care se confruntă cu scăderea populației și care oferă stimulente financiare noilor rezidenți.

Topul orașelor care te plătesc ca să locuiești acolo

Multe zone rurale se lovesc din ce în ce mai mult de problema îmbătrânirii populației, pe măsură ce tinerii se îndreaptă către orașe sau aleg să nu aibă copii. Pentru a stopa această situație, diferite țări încearcă să atragă străinii să se stabilească în aceste localități, oferind subvenții de relocare și plăți în numerar, relatează Euronews Travel.

O nouă viață în Alpii elvețieni

Albinen, Elveția – Albinen, situat în Alpii elvețieni, are mai puțin de 250 de locuitori. Pentru a-și crește populația, municipalitatea oferă familii cu adulți sub 45 de ani 25.000 de franci elvețieni (25.300 de euro) pentru a se muta acolo, plus 10.000 de franci elvețieni (10.120 de euro) pentru fiecare copil. Programul este destinat cetățenilor elvețieni și străinilor eligibili care au obținut deja un permis de ședere C. De asemenea, solicitanții trebuie să achiziționeze o casă în valoare de cel puțin 200.000 de franci elvețieni (202.310 euro) și să se angajeze să locuiască în Albinen timp de 10 ani.

Vezi și: Studiu inedit. Milenialii români preferă city-break-urile în Europa

Un oraș din Spania caută cetățeni britanici

Ponga, Spania – Orașul spaniol Ponga. Locul, parcă rupt din Rai, este situat în nord-vestul țării și oferă britanicilor 2.600 de lire sterline (2.971 de euro) pentru a se muta acolo. Tot această sumă se acordă pentru fiecare copil născut în oraș. Ponga se află într-o rezervație a biosferei UNESCO și este o destinație atractivă pentru excursioniști. Britanicii care doresc să beneficieze de această ofertă trebuie să se angajeze să locuiască în Ponga timp de cel puțin cinci ani.

Rubia, Spania – Satul spaniol Rubia din Galicia oferă expatriaților până la 150 de euro pe lună pentru a locui acolo, în special familiilor, în încercarea de a spori numărul de elevi la școlile locale. Rubia se află la 2,5 ore de condus est de Santiago de Compostela.

Ponga, Spania - Orașul spaniol Ponga
Ponga, Spania – Orașul spaniol Ponga

În Italia sunt mai multe localități în care te poți muta

Calabria, Italia – Regiunea de sud-vest a Italiei, Calabria, oferă până la 28.000 de euro celor care se mută în satele cu cel mult 2.000 de locuitori.

Presicce-Acquarica, Italia – Presicce-Acquarica, situat în regiunea Puglia din sudul Italiei, oferă până la 30.000 de euro noilor locuitori pentru a se muta acolo.

oraș din Spania
oraș din Spania

Sardinia, Italia – Insula italiană Sardinia oferă 15.000 de euro celor care se mută acolo. Scopul este să contracareze scăderea populației rurale, deoarece tinerii locali pleacă în străinătate pentru a lucra. Pentru a fi eligibili, trebuie să se mute într-o municipalitate din Sardinia cu mai puțin de 3.000 de locuitori și să folosească banii pentru a cumpăra sau renova o locuință. Subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau renovării. Beneficiarii trebuie să locuiască cu normă întreagă și să devină rezidenți permanenți în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Și în Irlanda sunt șanse la o nouă viață

Insulele Irlandei – Guvernul irlandez oferă peste 80.000 de euro noilor rezidenți care achiziționează și dețin o proprietate pe una dintre insulele izolate ale țării. Această inițiativă face parte din politica „Insulele noastre vii” și vizează creșterea populației din comunitățile izolate.

oraș din Irlanda
oraș din Irlanda

Potențialii rezidenți trebuie să locuiască pe insulă cu normă întreagă și să dețină o clădire construită înainte de 1993, care a fost vacantă timp de cel puțin doi ani.

Mai poți citi și: Reacțiile agențiilor de turism, după ce s-a cerut taxă specială pentru românii care merg în vacanță în străinătate. Daniel Truică, CEO Vola: „Nu vrem ca cetățenii să fie pedepsiți”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult