- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pârtie! Iubitorii de schi nu trebuie să rateze asta! Unde se va putea schia de Paște?

15 Apr, 16:50 • Constantin Cristina
De Paște, iubitorii de schi nu trebuie să rateze această șansă de a schia chiar de sărbători. Iată pârtiile deschide în toiul sărbătorilor Pascale.
Pârtie! Iubitorii de schi nu trebuie să rateze asta! Unde se va putea schia de Paște?

Mini-vacanța de anul acesta de Paște îi așteaptă pe doritorii de adrenalină pe pârtiile de schi din România, care vor fi deschise în toiul sărbătorilor Pascale. Așadar, nu este deloc prea târziu să faci o rezervare la munte și să petreci sărbătorile pe pârtie cu un ceai fierbinte sau un vin fiert, a transmis playtech.ro.

Citește și: Destinațiile cele mai rezervate de români pentru mini-vacanța de Paște! Cât costă cazarea pentru o familie

Pârtii deschise de Paște

Datorită vremii reci care nu vrea să mai plece de la noi și decât să cheltuim banii pe vacanțe în străinătate, putem să ne relaxăm în România fără prea multe griji pe cap.

Vremea capricioasă a venit la fix pentru operatorii de pârtii de schi din stațiunile montane din România. Una dintre pârtiile deschise este cea din Poiana Brașov, fiind o zonă în care zăpadă este prietenă bună cu pârtia de aici. Un beneficiu aparte este că aici există active și tunurile de zăpadă artificială, așa că, chiar dacă vor fi valori termice ceva mai ridicate, pasionații pot să beneficieze de pârtia din Poiana Brașov.

„Având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, ninsoarea, dar mai ales temperaturile negative, care au permis pornirea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, Primăria Braşov a luat decizia de prelungire a sezonului de schi şi în luna aprilie. În acest sens, municipalitatea a semnat prelungirea convenţiei cu Ana Teleferic pentru utilizarea în comun a transportului pe cablu până în 30 aprilie. În prima etapă, sezonul se prelungeşte până în data de 17 aprilie, iar dacă starea pârtiilor va fi în condiţii optime, sezonul va fi prelungit până la sfârşitul lunii viitoare”, a anunțat Primăria Braşov.

pârtie
pârtie

Autoritățile locale au transmis că fără probleme se poate schia în condiții foarte bune, de asemenea, se poate circula și cu telecabina și sistemele de teleferic. Mai mult, prețurile vin pe sufletul oamenilor și sunt destul de reduse.

„Se schiază în condiții bune, deși mai sunt și rafale de vânt, în zona superioară a masivului, pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia. Tarifele de transport pe cablu, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, sunt reduse.

A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte). Conform discuțiilor cu operatorul sistemului de transport pe cablu, în această perioadă va fi suspendată comercializare ski-pass-urilor cu valorile cele mai mari, respectiv cele de 240 de puncte si cele de 10 zile”, mai spun cei din Primăria Brașov.

Alte articole: Vacanță all-inclusive de Paște! Destinația perfectă și accesibilă pentru toate buzunarele, la doar 200 de euro