- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanță all-inclusive de Paște! Destinația perfectă și accesibilă pentru toate buzunarele, la doar 200 de euro

27 Mar, 13:25 • Constantin Cristina
Paștele se apropie, iar românii sunt în căutarea unor destinații cât mai accesibile pentru toate buzunarele. Iată cât costă un sejur all-inclusive de sărbătorile Pascale.
Vacanță all-inclusive de Paște! Destinația perfectă și accesibilă pentru toate buzunarele, la doar 200 de euro

Mult nu mai este până la Paște. Oamenii preferă să se relaxeze, să profite de zilele libere, plecând într-o vacanță, însă nu toți. Unii profită în felul lor de zilele libere la dispoziție și aleg să împartă sărbătorile cu persoanele dragi.

Citește și: Eforie Nord se pregătește de minivacanța de Paște. Suma pe care românii trebuie să o scoată din buzunare pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele

Românii preferă vacanțele all-incluse de Paște

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al ANAT, a menționat faptul că fiecare destinație are prețuri pentru toate buzunarele. Cum ar fi, o vacanță în România pentru o noapte la o pensiune începe de la 300 de lei. Pentru doritorii de călătorii înafara țării, pot beneficia de o ofertă pentru trei nopți, all-inclusive cu doar 200-300 euro, a informat ziare.com.

Consultantul a amintit că spre deosebire de anul trecut, pentru că a fost situația cu războiul din Ucraina, lumea a evitata să plece din țară, dar anul acesta a venit cu o creștere de 30-35%. Acesta a adăugat că în jur de 100.000 – 200.000 de români preferă să călătorească de Paște.

„Majoritatea turiștilor preferă România sau țări creștin-ortodoxe ca să-și urmeze tradițiile de Paște. De exemplu, stațiunile balneare: Băile Herculane, Băile Felix, Sovata, Covasna, turiștii caută hoteluri cu piscine interioare sau exterioare încălzite, dar caută și hoteluri pe litoral deoarece sunt deschise 15% dintre ele, prețurile evident sunt mult mai bune decât în plin sezon. Delta Dunării e căutată, Poiana Brașov, Valea Prahovei firește cu Predeal, Sinaia, Bușteni. Tarifele sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc inclusiv camere cu 300 de lei pe noapte la pensiuni sau hoteluri de 2-3 stele. Bine, se poate ajunge și la 600-700 de lei în funcție de locație. Bine, de Paște media e cam 500 de lei camera pe noapte, cu mic dejun, cu cină de Paște”, a declarat Traian Bădulescu.

vacanțe all-inclusive de Paște
vacanțe all-inclusive de Paște

De asemenea, tarifele s-au majorat, din cauza inflației, cu 10-30%, iar media este de 15-20% față de anul trecut. Astfel, românii preferă să plece în afara țării, deoarece costurile sunt similare atât pe plan intern, cât și extern, mai exact în city-break-uri, a menționat sursa citată.

„Referitor la destinațiile externe, românii se orientează în special spre țările cu tradiții creștin-ortodoxe: Grecia și Bulgaria. Litoralul bulgăresc va fi plin de români, în special stațiunile din nord: Albena, Nisipurile de Aur, Balcic. Avantajul e că au servicii all inclusive, românii pot să meargă și la slujbă și prețurile sunt imbatabile într-adevăr în perioada de Paște. Adică o familie poate să stea un weekend prelungit de 3 nopți la un all inclusive cu 200-300 de euro de familie.

Și Grecia, în special cu zonele continentale: Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini și ca insule Thassos, Corfu. Majoritatea merg cu mașina sau cu autocarul.Cei care reușesc să își ia mai multe zile libere se mai orientează spre Egipt, Turcia, Thailanda, Bali, Republica Dominicană, Zanzibar, Maldive.Sau city break-uri în Europa, în special tinerii și cuplurile: Istanbul, Atena, Viena, Amsterdam, Barcelona, Paris, Londra, Roma”, a detaliat Traian Bădulescu.

Alte articole: Prețurile vor bubui de Paște! Românii vor cheltui cel mai mult pe cumpărături „Nu exclud să avem cele mai mari prețuri din ultimii 30 de ani”