- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Planta – minune cu care se încălzesc oamenii din acest loc din Europa pentru a scăpa de facturi. O tonă costă 110 euro

07 May, 20:43 • Claudia Simion
Există numeroase locuri speciale în Europa care se remarcă prin peisaje de poveste. O localitate a ajuns în atenția tuturor datorită faptului că oamenii se pot încălzi cu ajutorul unei plante pentru care plătesc o sumă foarte mică de bani.
Planta - minune cu care se încălzesc oamenii din acest loc din Europa pentru a scăpa de facturi. O tonă costă 110 euro

Localitatea respectivă din Europa a devenit unică în lume tocmai datorită acestei plante care-i ajută pe oameni să se încălzească. E o adevărată descoperire pentru mulți. E de luat în considerare faptul că prețul pentru o tonă e de doar 110 euro, în timp ce lumea se confruntă cu o criză de energie.

Citește și Tot mai mulți români cumpără o casă în Grecia. „70% dintre contracte sunt cu clienți din Balcani”

Dezavantajul este că nu mulți oameni au auzit de această zonă. În contextul în care europenii se luptă să facă față facturilor uriașe la energie electrică și gaze, locuitorii din comuna Bernwiller din Franța sunt cei mai fericiți pentru că au descoperit această plantă la care să se încălzească.

Planta-minune care i-ar putea salva pe mulți de facturile colosale se numește „iarba elefantului” sau „Micanthus”. E originară din Asia, iar ulterior a apărut în multe alte zone din lume. ”Noi am fost cu adevărat primii din Franţa. Acum, ea creşte cam peste tot”, a declarat Mathieu Ditner.

Ce beneficii are planta – minune

Pe lângă faptul că poate oferi oamenilor căldură și îi poate ajuta să economisească bani în acest fel, are și numeroase alte beneficii. Iarba elefantului are capacitatea de a scădea nivelul de nitrați din apă.

Citește și Un produs alimentar s-a scumpit cu 61% în doar un an. Alertă pe piața alimentară

Sunt o mulțime de oameni care au plantat-o pe câteva hectare și o vând cu numai 110 euro pe o tonă.

”La bază, era destinată pentru a încălzi clădirile comunale, precum şcolile şi bisericile, dar le-am propus unora dintre localnici să se racordeze la acest sistem şi ei nu regretă asta!”, a declarat primarul Patrick Baud.

Tags: