- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tot mai mulți români cumpără o casă în Grecia. „70% dintre contracte sunt cu clienți din Balcani”

28 Apr, 20:45 • Bumbeneci Diana
Într-o regiune din Grecia, românii sunt interesați de achiziționarea unor locuințe de vacanță. Prețurile sunt extrem de accesibile.
Tot mai mulți români cumpără o casă în Grecia. „70% dintre contracte sunt cu clienți din Balcani”

Așa cum bine se știe, o casă de vacanță în Grecia ceea ce multe persoane își doresc, iar unii ajung să îl și materializeze. Este o regiune aparte din Grecia unde deja balcanicii se luptă între ei pentru a pune mâna pe proprietăți. Halkidiki, zona impresionantă este noua atracție a românilor, iar majoritatea cumpărătorilor sunt străini din țările balcanice, potrivit președintelui Asociației Agenților Imobiliari din Halkidiki, conform Hotnews.

Casele din Grecia, la mare căutare

Ai putea citi: România bate recordul la prețurile pentru o vacanță de 1 Mai pe litoral. Ce prețuri sunt în Bulgaria sau Grecia

Grigoris Stivachtaris, „interesul celor din Balcani de a cumpăra o casă de vacanță în Halkidiki este puternic. În ceea ce privește interesul celor din Balcani și al grecilor de a cumpăra un imobil, procentul aferent este de 65%, respectiv 35%. 70% din contractele pe care le încheiem sunt cu cumpărători care vin din Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia de Nord și România. În ceea ce privește prețurile, prețul mediu al caselor pe care le cumpără se situează între 50.000 și 80.000 de euro”, spune Stivachtaris.

Grecia
Grecia

Tot în acest context, președintele Asociației Agenților Imobiliari din Halkidiki afirmă că „aceștia aleg în principal case situate, în Potidaia și de la Kalikrateia în jos, pe primul braț al peninsulei Halkidiki. Pe brațul al doilea se cumpără în Nikiti și de la Metamorfosi în jos, dar există, desigur, interes și pentru al treilea braț al peninsulei. În general, se cumpără în toată zona Halkidiki, dar este preferat în principal primul braț. Iar motivul este că sunt multe case de vânzare”.

Atunci când vine vorba despre prețuri, Stivachtaris precizează că „prețul variază în funcție de zonă, în funcție de amplasare, în funcție de metri pătrați ai imobilului. În general, se cumpără case în funcție de buget. Casele cumpărate sunt folosite pentru petrecerea vacanței, dar și pentru exploatare turistică”, mai spune președintele Asociației Agenților Imobiliari din Halkidiki.

Vezi și: Ireal! Cum arată Costineștiul, cu doar câteva zile înainte de minivacanța pentru 1 Mai

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult