- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Povestea de succes a româncei care deține o florărie celebră la Roma. Mirela Mentel a câștigat „Wedding Award 2023”

17 Mar, 14:20 • Toma Anca
Povestea de succes a româncei care deține o florărie celebră la Roma. Mirela Mentel, originară din Bacău, a ajuns în Italia în urmă cu 25 de ani, iar în urmă cu 18 ani, ea a câștigat un proiect de finanțare destinat străinilor care vor să-și deschisă o afacere.
Povestea de succes a româncei care deține o florărie celebră la Roma. Mirela Mentel a câștigat „Wedding Award 2023”

Povestea de succes a româncei care deține o florărie celebră la Roma. Deși la început nu știa absolut nimic despre flori, pe parcurs, dedicarea ei a dat roade. Pe lângă asta, Mirela împreună cu soțul ei au început să studieze plantele și diverse aranjamente și au investit chiar la cursuri de perfecționare. De asemenea, aceasta a povestit că florăria ei, Eden Fiori, a devenit ușor, ușor cunoscută pentru buchete și aranjamente.

Mă consider mai degrabă o femeie luptătoare decât o femeie de succes. Succesul vine după mulți ani de sacrificii, ca o încununare a muncii și a efortului depus. Oricum, nu mă văd încadrată în definiția ‘femeie de succes’. Ar trebui să includ și soțul și fiul, care m-au susținut, ajutat și încurajat pe tot parcursul anilor.

Nu aveam dintotdeauna pasiunea pentru flori. Sincer, întâi am deschis florăria și pe parcurs a venit pasiunea. Când am deschis florăria, acum 18 ani, credeam sincer, că va fi mult mai ușor. Dar ca orice afacere, primii ani sunt destul de grei. Și asta e valabil oriunde, în orice țară. Dar încet, încet, cu multă perseverență, curaj și pregătire profesională mi-am câștigat clientela”, a declarat Mirela Mentel.

Citește și: Dorina Burlacu a câștigat premiul pe care îl dedică femeilor. Românca a fost premiată în al doilea an consecutiv pentru „5 Stelle d’oro della Cucina Italiana”

Povestea de succes a româncei care deține o florărie celebră la Roma

Chiar dacă nu i-a fost deloc ușor, mai ales la început, românca a reușit „cu perseverență, curaj și pregătire profesională” să aibă astăzi o afacere de succes. ”Când am deschis florăria, acum 18 ani, credeam sincer, că va fi mult mai ușor. Dar ca orice afacere, primii ani sunt destul de grei. Și asta e valabil oriunde, în orice țară. Dar încet, încet, cu multă perseverență, curaj și pregătire profesională mi-am câștigat clientela. Italienii sunt fideli. Ei merg la aceeași coafeză, la aceeași florărie, la aceeași farmacie toată viața lor. Deci, odată ce intră într-un magazin și acolo găsește o persoană amabilă, o calitate bună și un preț decent la produse, el se va întoarce mereu”, a mai adăugat Mirela Mentel.

Ca și cerințe, femeia a spus că printre cele mai ciudate a fost o jerbă pentru un pescar, în formă de pește. Chiar dacă meseria pare foarte ușoară, în realitate presupune mult efort. ”Cerințe sofisticate avem mereu, dar cea mai stranie a fost cred, o jerbă pentru un pescar. Prietenii decedatului au vrut o compoziție în formă de pește. Și am realizat-o. Din afară privită, meseria noastră pare super. Multă lume îmi spune că ar vrea să fie în locul meu.

Eu spun doar că fiecare este exact în locul pe care și l-a ales. Locul meu nu e chiar potrivit pentru oricine. Să fii florist înseamnă să te trezești la 4-5 dimineața, înseamnă să lucrezi duminicile, înseamnă să fii dispus să muncești 14-16 ore pe zi când este nevoie, înseamnă să renunți la vacanță în perioada de nunți și multe alte sacrificii pe care nu are sens să le enumăr”, a explicat Mirela Mentel.

Moldoveanca stabilită în Italia a câștigat premiul „Wedding Award 2023” la categoria „Decorații florale”, care a fost o adevărată surpriză. ”Premiul Wedding Award a fost o surpriză plăcută, a fost ca o răsplată a sacrificiilor noastre de până acum. Da, ne-am bucurat, dar la urma urmei e doar o diplomă, primită în urma recenziilor mirilor noștri. Recenzii pozitive, de 5 stele pentru munca bine făcută. Noi nu așteptăm premii, ne place ceea ce facem și se vede”, a încheiat Mirela, potrivit Stirilekanald.ro.