- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dorina Burlacu a câștigat premiul pe care îl dedică femeilor. Românca a fost premiată în al doilea an consecutiv pentru „5 Stelle d’oro della Cucina Italiana”

11 Mar, 12:56 • Lupu Alexandra
Dorina Burlacu a întrecut fața a peste 150 concurenți și a câștigat pentru a doua oară consecutivă „5 Stelle d'oro della Cucina Italiana”. Românca a declarat că dedică premiul femeilor.
Dorina Burlacu a câștigat premiul pe care îl dedică femeilor. Românca a fost premiată în al doilea an consecutiv pentru „5 Stelle d'oro della Cucina Italiana”

Dorina Burlacu este bucătar chef la Castelfranco și se bucură de una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții. Ultimele informații arată că românca a câștigat „5 Stelle d’oro della Cucina Italiana” pentru al doilea an consecutiv, iar în momentul în care a fost premiată, a declarat că dedică premiul femeilor, așa cum susține m.stiridiaspora.ro.

Dorina Burlacu, câștigătoarea premiului „5 Stelle d’oro della Cucina Italiana”

Românca este câștigătoarea „5 Stelle d’oro della Cucina Italiana” pentru al doilea an consecutiv. Dorina Burlacu a întrecut 150 concurenți, iar în momentul în care a fost premiată, a menționat că dedică premiul femeilor.

Duminică a avut loc ceremonia de premiere a bucătarilor selecționați pentru premiul din 2023, oferit de Asociația Bucătarilor Italieni (AIC). Evenimentul a avut loc la Capua (Napoli), la Teatrul Ricciardi. Aceasta a fost a doua ediție (după cea din 2022) și au participat peste 150 bloggeri culinari și bucătari din Italia și chiar și din străinătate.

Critici și jurnaliști numeroși au fost prezenți la festivitate, printre care și Amedeo Colella. La evenimentul amplu dedicat excelenței gastronomice italiene, Dorina Burlacu a dat pe spate criticii și a învins concurența cu rețeta intitulată „Acvariul vieții – paste anti-îmbătrânire”.

Citește și: Schimbare drastică la Ikea: jumătate din mâncarea vândută va fi vegetală

Premiul câștigat de Dorina Burlacu în Italia
Premiul câștigat de Dorina Burlacu în Italia

Bucătarul de origine română a preparat tăiței cu paste proaspete cu mazăre, afine sălbatice și creveți roșii. Trofeul este dedicat bucătarilor care se disting anual prin răspândirea unor rețete bune în întreaga lume. Burlacu a spus în momentul în care a fost desemnată câștigătoarea premiului că îl dedică femeilor, acestea fiind marginalizate adesea.

„În cadrul asociației noastre s-a creat o sinergie minunată, chiar și în rândul femeilor bucătar. Într-un domeniu în care, de ani de zile, rolul femeilor a fost mereu marginalizat, dorim să dăm un semnal puternic: avem un angrenaj în plus, alcătuit din atenția la detalii, atenția la sănătate și, mai ales, energia și pozitivitatea care rezultă după atâția ani de sacrificii și bătălii câștigate”, afirmă Burlacu.

Dorina a ocupat locul 6 din 30 în semnifinala programului „Cel mai bun bucătar din Italia”. Burlacu a participat în cadrul unei formări, în care s-a specializat în realizarea de paste, cu indice glicemic scăzut, iar în prezent, colaborează cu unele companii importante pentru a crea rețete inovatoare, destinate persoanelor care suferă de diverse patologii.

Vezi și: Postul Paştelui 2023. Mâncarea de post care readuce gustul copilăriei are până la 50 de E-uri