- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Badante românce amendate în Italia! Multe dintre acestea nu au declarat veniturile. Garda de Finanțe e pe urmele lor

13 Mar, 23:16 • Cornel Ghimeșan
Mai multe românce are au lucart ca îngrijitoare în Italia au ajuns să plătească amenzi uriașe. Moptivul pentru care au ajun în această situație este legat de faptul că acestea nu au făcut declarația pe venit. Garda de Finanțe a efectuat mai multe controale.
Badante românce amendate în Italia! Multe dintre acestea nu au declarat veniturile. Garda de Finanțe e pe urmele lor

Presa italiană duduie de articole despre amenzile usturătoare primite de lucrătoarele din sectorul casnic care nu au depus declarația de venit obligatorie. Foarte multe dintre persoanele amendate sunt românce care au lucrat ca badante. Acesta nu este prima situație de acest fel. În presa italiană au existat mai multe articole de-a lungul timpului care au vorbit despre astfel de cazuri.

Alte articole: Românii pleacă în Italia cu scopul de a face bani, dar uită să se mai întoarcă. Aceștia reprezintă 21,5% din străinii din țară

În mod constant, Garda de Finanțe efectuează în mod constant controale de rutină prin care identifică care sunt contribuabilii care nu și-au declarat propriul venit. Statul italian a descoperit faptul că prejudiciul se ridică la milioane de euro, doar din suma taxelor care ar fi trebuit plătite dacă veniturile ar fi fost declarate regulamentar.

Publicația Rotalianul a analizat această situație și a publicat povestea a trei românce care au fost convocate de Garda Financiară. Acestea au fost controlate de autorități și au primit amenzi de mii de euro. De asemenea, jurnaliștii au cerut opinia Mihaelei Dumitru, un expert și consultant fiscal de la Torino, cu privire la situația amenzilor. Aceasta a mai discutat despre obligațțile pe care le au româncele care lucrează în domeniul casnic. Aceasta a mai oferit o serie de sfaturi cu privire la modurile prin care se pot proteja de o amendă și cum pot să fie mereu în legalitate.

Românce amendate în Italia

În data de 20 februarie, o îngrijitoare îngrijitoare româncă născută în 1962. Aceasta a fost convocată de către Garda Financiară din Viterbo, lângă Roma. Autoritățile i-au cerut să se prezinte toate documentele care au legătură cu munca acesteia din Italia. Aceasta a trebuit să prezinte contractele, fluturașele de salariu și declarațiile de venit. Garda de Finanțe a descoperit, printr-un control încrucișat, a aflat că aceasta nu a plătit contribuțiile și taxele aferente. Doamna în cauză era convinsă că nu era necesar să facă declarația de venit, din moment ce în anumiți ani ar fi fost în șomaj. Acum pe aceasta o așteaptă o amendă semnificativă.

O altă femeie în vârstă de 53 de ani se află într-o situație similară. Aceasta a locuit și a lucrat mai mulț ani în Torino. Între timp acesta s-a mutat în România, unde se afla în șomaj de mai multă vreme. Aceasta a fost chemată în Torino de către Garda de Finanțe. Autoritățile au verificat toate documentele din perioada 2016-2021, iar o parte din documentația necesară a fost obținută de la angajatori. În urma constrolului s-a concluzionat că aceasta nu își declarase veniturile pe aproximativ 4 ani. A urmat calcularea amenzii, impozitului, a penalizării. Femeia a fost obligată să rămână în biroul autorităților până când a reușit să găsească și să comunice o adresă în Italia unde să îi fie comunicată amenda!

Citește și: Dorina Burlacu a câștigat premiul pe care îl dedică femeilor. Românca a fost premiată în al doilea an consecutiv pentru „5 Stelle d’oro della Cucina Italiana”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult