- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prăjitură cu iaurt și ouă. Un desert delicios care îți va aminti de copilărie

21 Jun, 18:01 • Bocioacă Bianca
Prăjitură delicioasă cu iaurt. Este pufoasă, aromată și numai bună de pregătit pentru un weekend în familie. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.
Prăjitură cu iaurt și ouă. Un desert delicios care îți va aminti de copilărie

Prăjitură de casă cu iaurt și ouă. Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și spectaculoase. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este cea cu iaurt și ouă.

Acest desert aromat se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm niște arome inedite și un strop de imaginație, la final vom obține un preparat perfect. Prăjitura cu iaurt și ouă este ideală de servit la mesele festive și nu numai. Savurosul desert merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată.

Citește și: Prăjitură delicioasă de POST cu cafea și zahăr caramelizat. Se prepară rapid și este extrem de savuroasă

Prăjitură cu iarut și ouă

Ingrediente

  •  800 g de iaurt grecesc
  • 6 ouă
  • 200 g de zahăr tos
  • esență de vanilie
  • 60 g de amidon alimentar

Citește și: Rețeta de prăjitură cu dulceață care a făcut furori pe TikTok. Se prepară simplu, iar aluatul crumble face diferențaMod de preparare

Într-un bol se mixează zahărul împreună cu ouăle apoi se toarnă treptat și restul ingredientelor. După ce ingredientele se omogenizează se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi se dă la cuptor timp de 40 de minute.

Se scoate prăjitura, se lasă la răcit apoi se pregătește un sos de fructe de pădure. Într-o cratiță se amestecă 300 g de fructe de pădure cu 3 linguri de zahăr apoi se pune amestecul la foc mic până când se topește zahărul. Într-un bol mic se mixează amidonul cu o lingură de apă apoi se toarnă peste fructe. Se amestecă foarte bine până când sosul de fructe de pădure capătă o textură cremoasă și fină.

Se porționează pufoasa prăjitură și se toarnă câte o lingură de sos peste fiecare bucată. Cu siguranță acest desert va fi o încântare pentru toți cei de la masă.

Urmărește Daily Business pe Google News