- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prețul revoltător al unui kilogram de corcodușe! Românii și-au luat adio de la fructele copilăriei

19 May, 22:38 • Constantin Cristina
Corcodușele au ajuns să se compare la preț cu cireșele în piață. Românii au rămas fără răsuflare când au văzut cât a ajuns să coste un kilogram de fructele copilăriei.
Prețul revoltător al unui kilogram de corcodușe! Românii și-au luat adio de la fructele copilăriei

Corcodușele au ajuns să aibă aproape același preț cu cel al cireșelor! Fructele copilăriei au ajuns să fie cumpărate la prețuri exorbitante, românii luându-și gândul de la ele, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Au apărut primele cireșe românești la tarabele din București. De necrezut cât costă un kilogram în Piața Rahova

Prețul revoltător al unui kilogram de corcodușe

Specialiștii vin cu răspunsuri, după ce o imagine cu lăzi a devenit virală pe internet după ce prețul afișat în fotografie este de 49 de lei/kilogram. Poza a făcut ca sute de internauți să reacționeze și să comenteze la postare.

„Au uitat să pună virgula în preţ între 4 şi 9?” se întreabă un internaut.

„Sunt gratis la noi pe stradă”, anunţă un altul.

În cea mai mare piață din România, o caserolă de corcodușe care are în jur de 200 de grame costă 5 lei, adică, dacă le comparăm cu cireșele, au ajuns la același preț.

O altă dilemă s-a dezbătut în mediul online, și anume, ce sunt zarzărele? Sunt tot corcodușe? Iar în funcție de zona de proveniență a fiecărui om, există o altă explicație.

„Corcoduşă roşie, prunus cerasifera. Prunus cerasifera cu fruct verde. Şi asta e prunus armeniaca. Din prunus armeniaca avem forma sălbatică şi oamenii îi zic zarzăr. El mănâncă o caisă, aruncă sâmburele în grădină. Anul viitor iese un cais şi îi zice zarzăr.”, a spus un specialist.

corcodușe
corcodușe

 

 

„Apar confuzii mai ales în zona Munteniei, în zona de sud. Sunt oameni care spun corcoduşului zarzăr, corcoduşul este o altă specie. 11.39 Diferenţa este destul de mare, pentru că la corcoduşe fructele sunt mai mici, sunt lipsite de pufozitate, în schimb caisele sunt mult mai mari.”, a declarat Cosmin Mihai, Facultatea de Horticultură din Bucureşti.

„În această perioadă găsim corcoduşi peste tot în oraş. Dacă fructele lor sunt prea scumpe sau nu le mai găsim în magazine, le putem lua direct din pom. La fel ca în copilărie.”, a mai spus reporterul sursei citate.

„Termenul de zarzăr este atribuit în general ca denumire populară, uneori ca regionalism pentru caisele obţinute din sămânţă, sau aşa numiţii caişi sălbatici şi în general fructele sunt mai micuţe, nu au pulpă foarte mare. Este vorba despre aceeaşi specie.”, a declarat Cosmin Mihai, Facultatea de Horticultură din Bucureşti.

Nutriţioniştii spun că fructele copilăriei, corcoduşele, sunt o sursă bună de vitamina C şi vitamina B.

Alte articole: