- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prețuri cazări Airbnb. Care sunt cele mai ieftine destinații de vacanță. A început sezonul concediilor

04 Jun, 14:58 • stefan.vlad
Prețuri cazări Airbnb. Odată cu sosirea verii, tot mai mulți români își planifică vacanța, ceea ce duce la o creștere a numărului de rezervări în toată Europa. Cererea pentru iunie și iulie a crescut cu 17% față de 2023, în timp ce pentru august a crescut cu 22%, potrivit datelor culese de AirDna – un portal care colectează date Airbnb de la 1,5 milioane de administratori și proprietari de spații de cazare.
Prețuri cazări Airbnb. Care sunt cele mai ieftine destinații de vacanță. A început sezonul concediilor

Prețuri cazări Airbnb. În ce privește destinațiile, țările care înregistrează cea mai mare creștere anuală a rezervărilor Airbnb pentru sezonul estival nu sunt, poate în mod surprinzător, cele mediteraneene, ci țările din Europa de Nord și de Est: Finlanda (+31%), Norvegia (+30% ), Polonia (+29%), Germania (+29%) și Cehia (+26%).

Pe de altă parte, cea mai slabă cerere este cea a destinațiilor care au avut o creștere puternică anul trecut, precum Portugalia (+14%) și Italia (+13%). În privința orașelor, predomină München, înregistrând o creștere a rezervărilor Airbnb de peste 50% și asta pentru că va găzdui meciul de deschidere al Campionatului European de fotbal pe 14 iunie, dar se afirmă și ca locație la modă pentru vara lui 2024.

Citește și: UE stabilește noi reguli pentru Airbnb și Booking. Ce obligații au din 2024 platformele de închiriere a cazărilor

Prețuri cazări Airbnb. Care sunt cele mai ieftine destinații de vacanță

Comparativ cu iunie-august 2023, prețurile pentru rezervările Airbnb au crescut cu 27% în Danemarca, Marea Britanie 16%, Spania 14%, Polonia și Germania cu 13%, fiecare. În partea de jos a clasamentului se află Ungaria 5%, Norvegia 4%, Suedia 2% și Grecia cu o creștere de doar 1%.

Cea mai scumpă țară pentru prețurile Airbnb este Islanda unde pentru o închiriere pe termen scurt în perioada iunie-august veți plăti în medie 264 de euro pe săptămână. Urmează Monaco (261 euro), Marea Britanie (260 euro), Spania (253 euro) și Grecia (236 euro).

Italia se situează pe locul opt cu 210 de euro, urmată de Turcia (207 euro). Prețurile în Europa de Est sunt mult mai mici, în Kosovo ridicându-se la doar 50 de euro. În Albania, o țară care a crescut foarte mult ca destinație turistică în ultimii ani, cei care rezervă Airbnb vor cheltui în medie 84 de euro pe zi.

Ibiza deține recordul pentru cea mai scumpă locație Airbnb, cu un preț mediu zilnic de 830 de euro. Urmează Mykonos cu 750 de euro, Amalfi și Positano cu o medie de 744 de euro pe zi.

Pe de altă parte, Ankara este cea mai ieftină capitală (40 de euro) pentru o rezervare pe termen scurt, în timp ce în Eskişehir din Anatolia, Turcia, este doar 35 de euro pe ziâ, potrivit g4media.ro.