- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prețuri colosale la varza din piețele din România în 2023! Clienții au rămas șocați și și-au luat adio de la legume

27 May, 16:00 • Constantin Cristina
Cât a ajuns să cost un kilogram de varză în 2023, în piețe. Românii au rămas fără cuvinte când au văzut noile tarife.
Prețuri colosale la varza din piețele din România în 2023! Clienții au rămas șocați și și-au luat adio de la legume

Cât costă un kilogram de varză? Scumpirile din ultima perioadă au dat peste cap economiile românilor. Tot mai multe alimente au prețuri colosale, atât în piețe, dar și în magazine, a informat adevarul.

Citește și: În ce situație a fost pus un bărbat din Constanța la un magazin Kaufland. După ce a ajuns la casă a avut parte de un șoc uriaș

Prețuri colosale la varza din piețele din România în 2023! Clienții au rămas șocați și și-au luat adio de la legume

Printre alimentele de bază și legumele scumpe, se află și varza. Comparativ cu anul 2022, această legumă are acum un preț dublu sau chiar triplu. Bineînțeles, că de vină este inflația, pentru majorarea costurilor în ceea ce privește producția de legume și fructe.

În 2022, varza se vindea cu peste doi sau trei lei, iar acum a ajuns la suma de 6,90 lei. Această diferență incredibilă i-a făcut pe români să dea un pas înapoi de a achiziționarea acestei legume.

varză
varză

De asemenea, și urzicile au ajuns să coste în 2023, 40 de lei, comparativ cu 7 lei în 2022. Iar roșiile, legumele care sunt cel mai des cumpărate acum, se vând la peste 30 de lei kilogramul.

Mai mult, un fermier din Buzău declară că prețul roșiilor a crescut destul de mult în ultima perioadă, deoarece cheltuielile cu energia au devenit o pacoste pentru fermieri. Acesta are plantate roșiile pe o suprafață de 3.600 de metri pătrați, în solarii.

„Noi preconizăm un preț de 33 de lei pe kilogram, nu mai mult, pentru că trebuie să avem și clienți. Noi având o roșie cu gust, sănătoasă, nu avem concurență cu ce vine din supermarketuri. E diferență foarte mare. Investițiile au fost foarte mari în general cu energia termică, cu încălzirea, cu cocsul spre exemplu. Prețurile, au fost mai mult decât duble anul acesta. Energia electrică s-a scumpit la fel de mult”, a declarat fermierul Mircea Tatu.

Alte articole: Metodele iscusite „cutiuța” sau „cuptorul” prin care românii își iau cele mai mari țepe! Escrocheria cu lemnele de foc – iei mai puțin, dar plătești dublu „Niște javre. M-au furat cu 2 metri”