- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Probleme uriașe pentru cei care folosesc bancomate! Experții trag un semnal de alarmă. Ce se poate întâmpla cu cardurile oamenilor

23 May, 21:37 • Cornel Ghimeșan
Dacă te numeri printre persoanele care utilizează în mod frecvent bancomatele, trebuie să știi că există anumite riscuri de care trebuie să ții cont. Experții în domeniul financiar au tras un semnal de alarmă cu privire la trucurile pe care infractorii cibernetici le folosesc.
Probleme uriașe pentru cei care folosesc bancomate! Experții trag un semnal de alarmă. Ce se poate întâmpla cu cardurile oamenilor

Cei care folosesc bancomatele trebuie să fie foarte atenți, deoarece experții în domeniul financiar au tras un semnal de alarmă cu privire la trucurile pe care infractorii cibernetici le folosesc pentru a da țepe de zile mari. Aceștia au oferit și o serie de recomandări prin care oamenii pot să evite bancomatele alterate. Specialiștii au explicat că trebuie să fim atenți la toate detaliile atunci când folosim un bancomat și să le evităm pe cele care par a fi „suspecte”.

Citește și: Școala nu îi atrage pe români! Țara noastră are cei mai mulți tineri din UE care renunță la educație

Proprietarul lui WealthTrace și analistul financiar autorizat, Doug Carey, a explicat care sunt detaliile care ar putea da de gol un bancomat care a fost alterat.

O „fantă pentru carduri slăbită sau deteriorată” sau chiar „dispozitive suspecte atașate la ATM. Acestea ar putea fi semne ale unor dispozitive de skimming de carduri pe care infractorii le folosesc pentru a vă fura informațiile despre carduri”, a spus analistul financiar, conform bestlifeonline.com

Totodată, Bailey Schramm, care ocupă funcția de consilier financiar la BizReport, a mai dezvăluit că un alt detaliu care poate demasca o escrocherie.

„Dacă un bancomat vă solicită să introduceți PIN-ul de două ori, ar putea însemna un dispozitiv de skimming. Introducerea PIN-ului de două ori ar putea să le dea acces la contul vostru. Dacă întâmpinați această solicitare, anulați tranzacția și raportați problema la bancă”, a declarat Bailey Schramm.

Cum ne protejăm de bancomatele alterate

Dacă bancomatele se află într-o zonă cu vizibilitate redusă, acestea ar fi putut fi ținta infractorilor cibernetici, conform unui semnal de alarmă tras de Analistul financiar Tom Koestermen

„Bancomatele din zonele cu vizibilitate redusă atrag infractorii. Căutați un bancomat într-o zonă bine luminată, cu camere de supraveghere. Infractorii nu atacă de obicei în zonele foarte luminate de teama de a nu fi prinși”, a avertizat Tom Koestermen.

Dacă bancomatul dă semnale că ar putea avea probleme de funcționare, ar trebui să îl evităm total.

„Ar putea exista o problemă cu aparatul care distribuie numerar sau procesează tranzacțiile, ceea ce ar putea duce la erori sau la pierderea de fonduri. Dacă întâmpinați dificultăți tehnice cu un bancomat, este absolut necesar să vă anunțați imediat banca”, a spus Michael Hammelburger, consultant financiar și director executiv al The Bottom Line Group.

De asemenea, atunci când folosim un bancomat de la o altă bancă trebuie să știi că vei fi taxat cu un comision destul de mare.

„Comisioanele de la ATM pot ajunge până la 5 dolari pe retragere și ești lovit atât de comisioanele de la ATM, cât și de cele de la banca ta pentru că folosești un aparat din afara rețelei. Așa că mergeți la un bancomat care este în rețea sau mergeți la banca dumneavoastră”, a avertizat Fred Winchar, expert în finanțe și CEO al MaxCash.

Alte articole: eBay intră puternic pe piața românească! Compania americană creează o platformă pentru micii întreprinzători

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult